Keresés
Close this search box.

Az Európai Kosárlabda Szövetség felfüggesztéssel fenyegeti 14 tagszövetségét

blank

Az Európai Kosárlabda Szövetség (FIBA Europe) kizárással fenyegeti 14 tagszövetségét.

A L’Equipe francia sportnapilap az elsők között számolt be róla, hogy a FIBA Europe a korábban meghirdetett szankcióit alkalmazva állítólag 14 szövetségnek jelezte: kizárja őket a 2017-es Európa-bajnokságról.

Az európai szövetség azért döntött így, mert az országos szervezetek megsértették a FIBAszabályokat, és továbbra is csapatokat indítanak az ULEBsorozatokban (Euroliga és Eurokupa) a FIBA Europe Cup és a következő évadban induló Bajnokok Ligája helyett.

A kizárással fenyegetett országok között van Szlovénia, Horvátország, Szerbia, Montenegró, Oroszország, Spanyolország, Bosznia-Hercegovina, Litvánia, Olaszország, Görögország, Izrael, Lengyelország és Törökország mellett Macedónia is, amelynek férfiválogatottja a magyar nemzeti csapattal azonos selejtezőcsoportban szerepel.

A szövetségek április 20-ig fellebbezhetnek, de csak akkor indulhatnak az Eb-n, ha nem szerepel klubcsapatuk az ULEBsorozatokban. Ez alól kivételt jelent a 11 Euroliga A-licences együttes.

Az M1 aktuális csatorna érdeklődésére Bodrogváry Iván, a FIBA Europe végrehajtó bizottságának magyar tagja elmondta: kiküldtek egy levelet a szövetségeknek, amiben leírták, hogy felfüggeszthetik őket, ha nem teljesítik a feltételeket.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top