Keresés
Close this search box.

Új magyar sportág a képernyőn – Water Skyball mérkőzések először a mindiGO TV-n

blank

Elsőként a mindiGO mobilalkalmazásán és a mindiGO TV-n lesznek elérhetők a legújabb, magyar fejlesztésű sportág, a Water Skyball első osztályú férfi és női országos bajnokságának mérkőzései. A közvetítéseket 2020 szeptemberétől láthatják az érdeklődők.

Az idei évben az Antenna Hungária és a Magyar Water Skyball Szövetség együttműködésének köszönhetően sokak álma teljesülhet, hiszen a sportág szerelmesei mostantól nyomon követhetik az első osztályú férfi és női országos bajnokságok mérkőzéseit a mindigGO applikáción vagy a tv.mindigo.hu oldalon.

A mindiGO TV őszi műsorfolyamában az idén hatodik alkalommal megrendezett országos Water Skyball bajnokság mérkőzései lesznek elérhetőek.

A Water Skyball egy magyar fejlesztésű, izgalmas szabályokkal rendelkező labdás, vízi sportág. A játékot a Fontanus Központ szakmai csapata alkotta meg Török-Szabó Balázs vezetésével, amely több éves fejlesztő munka eredménye.

A játékban két fős csapatok mérkőznek egymással egy 100-120 cm mélységű, három zónára osztott medencében. A játék szabályai több szempontból is egyedinek számítanak. A meccsek során a játékosok nem érhetnek egymáshoz, továbbá olyan megoldásokkal találkozhatunk, mint a „kapu a kapuban”, amely máshol egyáltalán nem jellemző. Ez azt jelenti, hogy a kapu különböző részeihez dobott gólok más és más pontértékkel bírnak, a pontérték pedig attól függ, hogy a lövést melyik zónából indítják a játékosok.

A sportág fontos eleme a vízben való gyors és hatékony mozgás, az egyedi labdaszerzési technika, a taktika, amelyek rendkívül izgalmas, látványos, szórakoztató mérkőzésekre és kiélezett, fordulatos bajnokságra adnak lehetőséget.

A Magyar Water Skyball Szövetségről

Magyarország a vizes sportok egyik nagyhatalma. A Water Skyball (WSB), egy új magyar fejlesztésű vízi labdajáték, amely a Fontanus Központ szellemi terméke. A WSB létrehozásakor egy olyan fejlesztő játék kidolgozása volt a cél, amelyben a fizikai képességek mellett nagy hangsúlyt kap a taktika, az ügyesség, a helyzetek felismerése, ezáltal a fizikai képességek fejlesztés mellett a mentális képességek fejlesztése is előtérbe kerül. A WSB no-contact sport, a sérülés veszélye minimális. A WSB-ben megvan minden potenciál ahhoz, hogy nemzetközi szinten is elterjedjen, hiszen Európa és a világ más országaiban is számos fürdő, élővíz és olyan medence áll rendelkezésre, amely alkalmas a WSB játékhoz. A szövetség célkitűzései között szerepel a Water Skyball sportág hazai és nemzetközi népszerűsítése, hogy a Water Skyball sportág, egy „hungarikumként” az egész világon ismert sportággá váljon.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top