Keresés
Close this search box.

A Tatai Edzőtáborban is lesz Nagy Sportágválasztó!

A magyar versenysport emblematikus színterén megjelenő esemény hírét a városban kitüntetett lelkesedéssel fogadták. Példaértékű módon állt a rendezvény mellé Tata Város Önkormányzata, a Nemzeti Sportközpontok – a Tatai Edzőtábor, a Tatai Atlétikai Club, a sportágak és az oktatási intézmények vezetői.

A magyar versenysport emblematikus színterén megjelenő esemény hírét a városban kitüntetett lelkesedéssel fogadták. Példaértékű módon állt a rendezvény mellé Tata Város Önkormányzata, a Nemzeti Sportközpontok – a Tatai Edzőtábor, a Tatai Atlétikai Club, a sportágak és az oktatási intézmények vezetői. Az kooperációról március 25-én, a sajtó és a sportágak képviselőinek jelenlétében együttműködési megállapodást írtak alá az érintettek. Tata Város Önkormányzatát Michl József, polgármester képviselte, Nemzeti Sportközpontok

Északnyugat-magyarországi Általános Olimpiai Központot
(Tatai Edzőtábor) Tompa Andor, az olimpiai központ vezetője, a Tatai Atlétikai Clubot Lázár Ottó, elnök, a Nagy Sportágválasztó Szervező Irodát pedig Halgas Csaba ügyvezető és Koós-Lukács Tímea kommunikációs igazgató.
A május 16-17-én a Tatai Nagy Sportágválasztón a város és a környéken megtalálható sportegyesültek közreműködésével, 30-40 sportág jelenik meg kipróbálható módon, így a város és a környékbeli lakosok teljes körűen tájékozódhatnak a helyi sportolási lehetőségekről, igazi sportélményeket szerezve. Pénteken Tata és a kistérség oktatási intézményeit várják a szervezők (óvodáktól az általános iskolákon át, a középiskolákig), szombaton pedig a családokat, egyéni látogatókat. Az oktatási intézmények számára folyamatosan közlekedni fog 2-3 „Sportágválasztós különjárat” a tatai buszvégállomás és az Edzőtábor között körforgásszerűen, de igény esetén további buszjáratokat is indít az önkormányzat.
A szervezők arra biztatnak mindenkit, legyen akár felnőtt, akár gyerek, jöjjön el erre a kivételes eseményre, hiszen a díjmentesen látogatható rendezvényen igazi sportági kavalkáddal találkozhatnak a látogatók. Érdekesség, hogy a sportági helyszínek között lesz a Cseke-tó is, ahol a sporthorgászat mellett, a sárkányhajó, a kajak, a kenu, az evezés sportágak is kipróbálhatók lesznek, de egy 30 méteres pályán berajtoltatható, igazi 4 személyes versenybob is a Tatai Edzőtáborba érkezik! Az interaktív sportági helyszínek mellett két, gazdag képanyaggal rendelkező, edukációs sporttörténeti kiállítás is megtekinthető lesz a Magyar Olimpiai és Sportmúzeumnak köszönhetően.
Szombaton Nyílt Nap keretében, a Tatai Edzőtáborban a látogatók azokba a sporthelyszínekbe, edzőtermekbe is bepillanthatnak, ahol számos élsportolónk készül, készült fel sikeresen különböző világversenyekre. Ez a különleges lehetőség nemcsak a tatai lakosok számára jelenthet nagy élményt, hanem az ország bármely pontjáról vonzhat látogatókat, hiszen valóban nem mindennapi alkalom bajnokaink szinte misztikus felkészülési színtereit megismerni.
A helyszínen felállított színpadon a közönség látványos sportági bemutatókat láthat, valamint riportokat, élménybeszámolókat hallgathat a sportegyesületek vezetőivel és a megjelenő neves sportszemélyiségekkel.
A Menner Bernát Zeneiskola együttműködésének köszönhetően a zenei, hangszeres nevelés is fókuszba kerül, hiszen a Tatai Nagy Hangszerválasztón a tematikus sátrakban a hangszereket próbálhatják ki az érdeklődők, pedagógusok, szakemberek instruálása mellett.

Tatai Nagy Sportágválasztó és társrendezvénye a Tatai Nagy Hangszerválasztó
Időpont: 2014. május 16-17. (péntek, szombat)
Helyszín: Tatai Olimpiai Központ / Tatai Edzőtábor (Baji út 21.)

A Nagy Sportágválasztó rendezvénysorozatról a www.sportagvalaszto.hu oldalon érhető el további információ.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top