Keresés
Close this search box.
bienenwanderborse mehek foto lkwien karinnussbaumer.com

Ingyenes társkereső méheknek és virágoknak

Alsó– és Felső-Ausztria után már Bécsben is működik a társkereső szolgáltatás méheknek és virágoknak. A kertészek, borászok és más földtulajdonosok bejelenthetik, hova várják a méheket, a méhészek pedig egy időre odaköltöztethetik a méhkasaikat. 

Hogyan találják meg a méhek a virágokat? Hát randiappon keresztül! – Bécsben legalábbis. Alsó– és Felső-Ausztria után ugyanis az osztrák fővárosban is elindult a Bienenwanderbörse,  egy társkereső szolgáltatás méhek és virágok számára. Az ingyenes online platformot a Bécsi Agrárkamara üzemelteti és méhészek és földtulajdonosok egyaránt regisztrálhatnak rá.

Az online térképen a kertészek, borászok vagy nagy zöldterületekkel rendelkező cégek, önkormányzatok megadhatják, hova várják a méheket, a méhészek pedig a virágzás idejére odaköltöztetik a méhkasaikat. A dolog fordítva is működik: a méhészek is jelezhetik, hogy például repce- vagy napraforgóültetvényt keresnek méheik számára.  

A haszon így kölcsönös, hiszen a helybe vitt méhek több növényt tudnak beporozni, ami több termést jelent. Az osztrák főváros hétszáz méhésze pedig több mézre számíthat, amit aztán a bécsiek ehetnek meg.

(Nyitókép: LK Wien/karinnussbaumer.com)

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top