Keresés
Close this search box.
sportolók

Sport, ami épít – elindult a jótékonysági licit a sportolók felajánlásaival

Sport, ami épít” címmel szeptember 28-án elindult az a különleges online jótékonysági aukció a Mikes Lélekközpont javára, melyet a Nem Adom Fel Alapítvány szervezett hazai világ– és Európa-bajnok, illetve parasportolókkal közösen. 

Több sportág kiválóságai érezték fontosnak azt, hogy az ügy mellé álljanak nemcsak a nevükkel, hanem személyes sporttárgyaik, relikviáik licitre való felajánlásával. 

Az aukció kezdetét megelőző sajtótájékoztatón ismertették a támogatott lakhatás megvalósulásáért indított kezdeményezés fontosságát és rendkívüliségét. A Nemzeti Lovardában Szőke Viktória sportriporter mutatta be a megjelent bajnok sportolókat, akik eljöttek. Név szerint: Hárspataki Gábor olimpiai bronzérmes karatékaTadissi Yves Martial karatebajnok, Demeter Bence öttusázó, Balla Virág a kajak-kenu sportág kiválósága és Gardi Dominika gyorsasági görkorcsolyázó. Az alapítványt Papp Szabolcs szóvivő képviselte, valamint részt vettek a Mikes Lélekközpont leendő lakói közül is ketten: Szalay Anna Lilla (a kampány arca) és Németh Zsóka, valamint Üveges Katalin is tiszteletét tette online kapcsolással. A jó hangulatot a NEMADOMFEL együttes énekesnője, Vaskó Mária fokozta. 

A sajtótájékoztatón a sportolók elmesélték, hogy szinte mindannyiukat megérintette a támogatott lakhatás megvalósulásáért folytatott kampány, és úgy érezték nem kérdés, hogy támogatják ezt az ügyet teljes mellszélességgel, nemcsak a nevükkel, hanem a licitre ajánlott tárgyaikkal is. Olyan relikviákat ajánlottak fel, melyhez személyes sikereik, bajnokságaik kötődnek. Ahogy Szalay Anna Lilla fogalmazott: „Ez egy közös álom, nem csak az én álmom és a többieké, hanem minden fogyatékossággal élőé, hogy önállóan élhessen. Az anyukám azt szokta mondani, hogy én álommegvalósító vagyok, szóval, ha eddig sikerült, akkor most is sikerülni fog.” 

Az online aukción a megjelent sportolókon kívül még az ügy mellé álltak: Lőrincz Tamás, Korpási Bálint (birkózás), Kovács Sarolta, Nemes Rita (öttusa), Lázár Vilmos és Lázár Zoltán (fogathajtás), Lovassy Krisztián, Valter Attila (kerékpár versenyzők), Miskolczi Julianna, Tobai-Sike Renáta, Zwickl-Veres Kata, Pekler Zalán (sportlövészet), Csernoviczki Éva (cselgáncs), Szűcs Kata, Czakó Attila (rögbi), Kapás Boglárka (úszás), Érdi Mária (vitorlázás), Szász-Kovács Emese (párbajtőr) emellett a teljes női és férfi kézilabda-, röplabda– és a vízilabda válogatott, valamint a Magyar Paralimpiai Csapat

A felajánlott dedikált mezekre, pólókra, tárgyakra itt lehet licitálni online egészen október 10-én 18 óráig ide kattintva.

(nyitókép: Dely Dávid)

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top