Keresés
Close this search box.
pexels kampus production 8941619

Sporttehetségeket támogat a MOL – Új Európa Alapítvány 

A hazai és nemzetközi sportversenyen kiemelkedő teljesítményt nyújtó 10-17 éves tanulókat, általános és középiskolás diákokat támogat a MOL – Új Európa Alapítvány. A szervezet a pályázatával szeretne minél több sporttehetséget segíteni a további szakmai fejlődésben és a hosszú távú sportkarrierben.

Hiszünk abban, hogy felelősek vagyunk azokért a generációkért, akik a jövőnket jelentik. Meggyőződésünk, hogy a jelen csak akkor lehet igazán sikeres, ha a ezt szolgálja, és elkötelezettek vagyunk aziránt, hogy a MOL – Új Európa Alapítvány pályázatain keresztül hozzájáruljunk Közép-Kelet-Európa fejlődéséhez, legyen szó a gazdaság, a társadalom, a kulturális élet támogatásáról, tehetséggondozásról, sport vagy szociális projektek megvalósításáról. Példaképeket keresünk, akiknek munkássága nem csupán szűkebb területük számára teremt kiemelkedőt. Sikereik és elismeréseik közös élményünkké válnak, büszkeséggel töltenek el minket, hiszen egy egész nemzet összetartozás érzését erősítik a következő évtizedekben is.” – mondta Miklósa Erika, a MOL-Új Európa Alapítvány kuratóriumának elnöke.

Az Alapítvány 75 millió forintos keretösszeget különített el a célra. Az érintettek négy kategóriában nyújthatják be a pályázatukat a vissza nem térítendő, egyszeri pénzügyi támogatásra, melyek elosztásáról a szervezet Kuratóriuma dönt. 

Az egyes kategóriák révén támogatást lehet igényelni tandíjra, ösztöndíjra, a felkészülést támogató tanfolyamok költségére. Szintén pályázhatnak a sporttehetségek a nemzetközi és országos versenyekre való felkészüléshez szükséges felszerelések és sporteszközök finanszírozására, valamint utazási költségtérítésre, amely az itthoni és külföldi edzőtáborokban, edzéseken, versenyeken való részvételt segíti. Emellett akár szakemberek díjának finanszírozására is benyújthatnak támogatási igényt a diákok.

A pályázatok benyújtásának határideje: 2023. július 16. 

A támogatást az alábbi időszakban lehet felhasználni: 2023. október 2 – 2024. július 31.

A kérelmet és a szükséges mellékleteket elektronikus formában várják a következő e-mail címen: tehtam@molujeuropaalapitvany.hu

Az Alapítvány Kuratóriuma legkésőbb szeptember végéig hozza meg a döntést és értesíti a pályázókat az eredményről. További információk elérhetők az alapítvány honlapján.

(Nyitóképünk illusztráció.)

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top