pexels jeandaniel francoeur 4562470

A férfiak a 43., a nők a 28. helyen a kosaras világranglistán

A magyar férfi kosárlabda-válogatott a 43., míg a női csapat a 28. helyen áll a nemzetközi szövetség (FIBA) által kiadott világranglistán.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint a novemberi világbajnoki selejtezőkön 1-1 győzelemmel és vereséggel zárt férfi csapat a 43., Európában pedig a 21. helyet foglalja el. A listát változatlanul az Egyesült Államok vezeti, majd Spanyolország, Ausztrália és Szlovénia következik. Utóbbival a jövő szeptemberi Európa-bajnokságon találkozik Ivkovics Sztojan szövetségi kapitány együttese. A magyarok vb-selejtezős csoportellenfelei közül Franciaország az 5. (Európában 3.), Montenegró a 25. (14.), míg Portugália az 58. (33.).

Ami az Eb-t illeti, az ottani magyar csoportból – melyben a franciák és a szlovénok is szerepelnek – Litvánia a 8., Németország a 11., míg Bosznia és Hercegovina a 45. helyen áll.

A nőknél ugyancsak az amerikaiak a világelsők utcahosszal, a dobogóra Spanyolország és Ausztrália fért még fel. A Székely Norbert vezette nemzeti csapat – amely 1/1-gyel végzett a novemberi Eb-selejtezőkön – a 28. (Európában a 19.) pozícióban található. Az Eb-kvalifikációs csoportellenfelek közül a spanyolokat jegyzik a legmagasabban (ők Európában az elsők), a románok a 48. (25.), az izlandiak pedig a 64. (34.) helyen állnak.

(Forrás: MTI)

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top