Keresés
Close this search box.
pigniczki fanni

A ritmikus gimnasztikázó Pigniczki Fanni két szer után 21.

Pigniczki Fanni két szer után a 21. helyen áll a ritmikus gimnasztikázók egyéni összetett selejtezőjében a tokiói olimpián.

A sportágban legutóbb a 2000-es sydneyi olimpián szerepelt magyar versenyző, abban az évben született Pigniczki, aki a 26 induló közül első labdásként és összességében második ritmikus gimnasztikázóként kezdte meg szereplését a japán fővárosban. Gyakorlatát egy rontással – elpattant tőle a labda – mutatta be az MTK Budapest sportolója, így 22,400 pontot kapott, ez labdával a 20. pozíciót érte számára.

A júniusi várnai kontinensviadalon, ahol az egyéni összetett döntőjébe jutva kiharcolta a tokiói indulás jogát, Pigniczki labdával 25,000 pontot, karikával 24,550 pontot szerzett. Ezúttal karikával néhány apróbb hibával 21,200 pontos gyakorlatot mutatott be Pigniczki, ez a szeren a 22. eredmény volt, így 43,600 ponttal a 21. helyről várja a folytatást. A pénteki selejtező második szekciójában szalaggal és buzogánnyal szerepel majd, a szombati fináléba a legjobb tíz kerül be.

Az első két helyen az orosz ikertestvérpár, Dina és Arina Averina áll.

(Forrás: MTI, nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt)

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top