fodorcsenge

Fodor Csenge is kihagyja a tornát

Fodor Csenge kihagyja a novemberi női kézilabda Európa-bajnokságot, helyét Korsós Dorina, a Rapid Bucuresti balszélsője veszi át a keretben.

A Győri Audi ETO balszélsője a montenegrói Buducnost Podgorica ellen fölényesen megnyert szombati Bajnokok Ligájacsoportmérkőzésén egy indítás után gólt szerzett, azonban jobb térde a leérkezéskor megsérült. A klub honlapjának keddi bejelentése szerint a játékos fájdalmat érzett, ezért a válogatott edzőtábora előtt a Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórházban Balogh Péter csapatorvosnál jelentkezett kivizsgálásra.

Az elvégzett MRI-vizsgálat igazolta a jobb térdben a külső holdasporc rögzítő lemezének sérülését. Jó hír, hogy műtéti beavatkozásra nincs szükség, azonban három-négy hét kihagyás várható. Gyógyszeres és fizikoterápiás kezelését, valamint a gyógytornát megkezdjük” – nyilatkozta a csapatorvos.

Így Fodor biztosan lemarad a jövő pénteken rajtoló kontinensviadalról, amelyről két balátlövő, Szöllősi-Zácsik Szandra és Háfra Noémi is hiányozni fog, szintén sérülés miatt.

A magyar szövetség (MKSZ) honlapja közölte: Fodor helyét Korsós Dorina, a Rapid Bucuresti balszélsője veszi át a keretben.

A nemzeti csapat szombaton Románia, jövő hétfőn pedig Németország ellen lép pályára edzőmeccsen, Tatabányán. A válogatott jövő szerdán utazik Ljubljanába, ahol jövő pénteken Svájccal, két nappal később Horvátországgal, majd november 8-án Norvégiával találkozik a csoportkörben. A középdöntőbe az első három helyezett jut.

(Forrás: MTI, nyitókép: MTI/Krizsán Csaba)

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top