Keresés
Close this search box.
szatmariandras

GP-bronza után magasabbra helyezi a lécet a kardvívó Szatmári András

Szatmári András magasabbra helyezi a lécet azután, hogy eredményesen indította az évet, bronzérmet nyert vasárnap a tuniszi kard Grand Prix-n.

Az MTK Budapest 29 éves vívója az M1 aktuális csatornának úgy nyilatkozott, hogy az elmúlt pár évben a reális cél inkább a legjobb nyolc közé kerülés volt, de most megint a top négyben szeretne végezni.

Szatmári – aki a csapattal bronzérmes volt a 2021-es tokiói olimpián, majd tavaly Eb-t nyert, a vb-n pedig másodikként végzett -, egyéniben 2017-ben vb-címet söpört be, majd 2019-ben, Budapesten vb-ezüstérmes lett, azóta viszont egyéniben nem állt dobogón. Mint mondta, a tunéziai versenyen mentálisan is rendben volt, sikerült olyan fókuszba kerülnie, hogy nem voltak nagyobb hullámvölgyei, melyek az elmúlt időszakot jellemezték. Hangsúlyozta, hogy nagyon kellett a lelkének ez a dobogó.

Sajnos az elmúlt időszakban a nagy akarásnak nyögés lett a vége, görcsössé váltam amiatt, hogy szerettem volna egyéniben is visszakerülni a top vívók közé” – árulta el, majd az éremszerzéssel kapcsolatban úgy fogalmazott: „nagyon nagy kő esett le a szívemről, nagy megkönnyebbülés volt az, hogy végre sikerült átlépnem ezt a határt„.

Hozzátette: végre jól érezte magát a páston, és különösen örül annak, hogy az érmet olyan vívással sikerült kiharcolnia, amilyet elvár magától, illetve az edzők elvárnak tőle.

Ezért volt ez igazából nagyon értékes helyezés” – szögezte le.

A jövőt illetően megemlítette, hogy február közepétől március végéig három világkupa-verseny következik, majd áprilistól indul az egyéves olimpiai kvalifikációs időszak.

Most azt érzem, hogy nagy önbizalommal fogok ebbe belemenni, és bízom abban, hogy ha a további versenyeken is hozom ezt a formát, akkor kicsúcsosodhat az olimpián vagy a világbajnokságon majd a nyáron. Most ezzel a bronzéremmel egy kicsit megint magasabbra teszem a lécet, és nyilván a célom az éremszerzés lesz. Eddig a reális cél inkább a legjobb nyolc közé kerülés volt” – mondta, a világranglistán jelenleg második helyezett csapatot illetően pedig úgy vélekedett: ha az olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokságot és világbajnokságot sikerül jól megvívniuk, akkor onnantól kezdve már nem is nagyon lehet kérdés, hogy kijutnak-e a 2024-es párizsi játékokra.

Csapatban az Európa-bajnokságon és a világbajnokságon is döntőt kell vívnunk” – szögezte le.

(Forrás: MTI, nyitókép: MTI/Czagány Balázs)

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top