Keresés
Close this search box.
adriennnagy

Győzelem párosban, magyar siker a nyitónapon a Billie Jean King Kupán

Nagy Adrienn és Szabanin Natália párosa két játszmában nyert, ezzel a tartalékos magyar női teniszválogatott 2-1-re legyőzte a bolgár csapatot a Billie Jean King Kupa euro-afrikai zóna I-es csoportjának portugáliai tornáján.

A magyar együttes – melyből hiányzik az egyaránt top 200-as Bondár Anna, Gálfi Dalma, Udvardy Panna és Babos Tímea is – Nagy révén bravúros győzelemmel rajtolt, a folytatásban azonban Szabanin kikapott az esélyesebb Viktoria Tomovától.

Így a párosok összecsapása döntött a párharcban, ebben Palágyi Miklós szövetségi kapitány Nagynak és Szabaninnak szavazott bizalmat, a háló túloldalán pedig Lia Karatancseva és Iszabella Sinikova állt. A találkozó első szettjében öt bréket láthatott a közönség, ebből pedig a vezetést megszerző magyarok jöttek ki jobban, míg a második felvonásban a magyarok háromszor is elvették ellenfelük szerváját, így 62 perc után győzelmet ünnepelhettek.

A csoportkörben Nagyék kedden az első játéknapon szintén nyertes osztrákokkal találkoznak, míg szerdán a dánokkal csapnak majd össze az A jelű kvartettben. A három csoport első helyezettje és a másodikok különcsatájának a győztese jut tovább a világdöntő selejtezőjébe, míg a 12 csapatos torna utolsó két helyezettje kiesik a zóna II-es csoportjába.

A magyarok egy évvel ezelőtt Antalyában másodikként továbbjutottak az euro-afrikai zóna I-es csoport tornájáról, majd novemberben Belgiumban 3-1-re kikaptak a rájátszásban, így nem kerültek a 2024-es világdöntő selejtezőjébe.

(Forrás: MTI, nyitókép: Facebook / Adrienn Nagy)

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top