Keresés
Close this search box.
hosszÚ katinka

Hosszú Katinka Kaposváron tér vissza

Az úszók csütörtöktől vasárnapig tartó, kaposvári rövidpályás országos bajnokságán tér vissza a versenymedencébe Hosszú Katinka, aki a tokiói olimpián állt legutóbb rajtkőre.

A négynapos viadalra az úszók mellett a szövetség is készül. Amint azt szerdai közleményében jelezte: a múlt heti kazanyi Európa-bajnokságon történtek – a pozitív koronavírus-esetek és az ezek miatt kényszerűségből elrendelt karantén – arra késztették a vezetőket, hogy újfajta protokollt léptessenek életbe. Kedd este a Csik Ferenc Uszoda előterében felépítettek öt tesztelő állomást, ahol a Semmelweis Egyetem szakemberei várják a résztvevőket: hatszáz embert – versenyzőket, edzőiket, masszőröket és versenybírókat – fognak tesztelni a következő napokban. A belépéshez szükséges akkreditációt csak azután kapja meg bárki, ha az antigéntesztje negatív eredményt hozott.

A Kazanyban szerepelt válogatottak többsége minden bizonnyal csak pénteken csatlakozik a mezőnyhöz a karantén miatt, ugyanakkor a nyitónapon a 100 méteres vegyesúszás hatodik előfutamában a tokiói játékok óta először lép rajtkőre Hosszú Katinka. A háromszoros olimpiai bajnok több számban is úszik majd az ob-n, melyen az előfutamok 9.30-tól, a döntők pedig csütörtökön, pénteken és szombaton 18, míg vasárnap 17 órakor kezdődnek.

(Forrás: MTI, nyitókép: MTI/Kovács Tamás)

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top