Keresés
Close this search box.
promo

Huszonhét ország legjobbjait láthatjuk Budapesten a fekvenyomó Eb keretein belül

Egy hónap múlva már zajlik a hazai rendezésű fekvenyomó Európa-bajnokság. Az eseményre több, mint 800 sportoló érkezik.

Újabb rangos sporteseménynek ad otthont Magyarország! Augusztusban Budapesten rendezik meg a fekvenyomó Európa-bajnokságot. A kontinens legjobbjait láthatjuk a Budapest Kongresszusi Központban, ahol népes magyar csapat indul – tudtuk meg Kromek András szövetségi kapitánytól. „Ez az Eb valójában két világverseny, hiszen a klasszikus fekvenyomáson kívül a speciális támasztóruhát viselő versenyzőknek is rendezünk egy Európa-bajnokságot. Reményeink szerint több magyar is éremesélyesként indul majd a kontinensbajnokságon” – mondta a szövetségi kapitány. Az ifjúsági és junior korosztály versenyét a többszörös világbajnok Mészáros László, míg a felnőtt és masters korcsoportét Kromek András szövetségi kapitányok fogják segíteni.

Augusztus 2 és 7. között 27 ország több, mint 800 versenyzője küzd meg egymással és a súlyokkal, a sportvezetőkkel együtt pedig több, mint ezren érkeznek a fővárosba”- mondta Berke Lóránd a Magyar Erőemelő Szövetség elnöke.

Az Eb a Magyar Erőemelő Szövetség és a Prémium Rendezvényszervező Zrt. közös szervezésében valósul meg. Több korosztályban avatnak bajnokot Budapesten, hiszen open, ifi, junior és masters versenyzők is indulnak.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top