Keresés
Close this search box.
jaszapatipetra2

Jászapáti Petra: „nagyobb szerepet kapott a pozitív szemlélet”

Jászapáti Petra olimpiai bronzérmes rövidpályás gyorskorcsolyázó szerint a női szakág szakmai irányításának különválása egy hosszú folyamat, melyet csak évek múltán lehet megítélni, de az első benyomásai kifejezetten jók.

A női együttes felkészülését nyár óta a brit Nicholas Gooch irányítja a férfi váltóval olimpiai bajnok Knoch Viktor segítségével.

Az edzésmunka nem lett több vagy kevesebb, inkább más típusú. A legfontosabb változás egyelőre, hogy a mentális felkészülésben sokkal nagyobb szerepe van a pozitív szemléletnek. Ennek köszönhetően magunk mögött hagytuk az elmúlt évek kudarcait és minden egyes futamra lehetőségként tekintünk. Kifejezetten jó a hangulat és a csapategység, ez pedig eredményekben is megmutatkozott a kazahsztáni világkupán” – mondta a csütörtöki edzést követően a szegedi versenyző arra utalva, hogy a női váltóval és egyéniben 500 méteren is begyűjtött egy harmadik helyet.

A 24 éves gyorskorcsolyázó arról is beszélt, nem foglalkozik azzal, hogy az olimpiai bajnok Liu Shaoang és Liu Shaolin Sándor folyamatban lévő országváltása nyomán jelenleg ő a sportág legeredményesebb magyar versenyzője. Megfogalmazása szerint egy-egy futamban semmit sem számítanak a korábban elért eredmények.

Bármi történik is a pénteken kezdődő Európa-bajnokságon, máris jobb élményekkel távozhatok Gdanskból, mint két éve, mert most legalább eljutottam ide” – utalt Jászapáti arra, hogy koronavírus-fertőzése miatt 2021-ben lemaradt a lengyelországi kontinensviadalról. „Én úgy tekintek a versenyre, mint egy üres lapra, amit tele szeretnék írni„.

A Hala Olivia jegéről azt mondta, hogy kifejezetten puha és lassú, ami eltünteti a különbségeket, emiatt rendkívül szoros versenyre van kilátás.

(Forrás: MTI, nyitókép: MTI/Illyés Tibor)

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top