Keresés
Close this search box.
jÁszapÁti petra

Jászapáti Petra: „Örömkorcsolyázás lesz a világbajnokságon”

A vegyes váltóval Pekingben olimpiai bronzérmes Jászapáti Petra szerint örömkorcsolyázásra készülnek a rövidpályás gyorskorcsolya-válogatott tagjai a március 18. és 20. között Montreálban sorra kerülő világbajnokságon.

A 23 éves versenyző hétfőn az M4 Sport Sporthíradó című műsorában úgy nyilatkozott, egyelőre nem tudnak róla, hogy esetleg eltörölnék a vb-t, ők mindannyian úgy készülnek, hogy rajthoz kell állniuk Kanadában.

 „A csapat nagy része minden edzésen ott van, a legjobb tudásunk szerint igyekszünk felkészülni, egyfajta örömkorcsolyázásra lesz ott lehetőségünk a szezon végén” – fogalmazott Jászapáti, aki Pekingben egyéniben 500 méteren 7., 1000 méteren pedig 8. lett.

Az elmúlt évek során megtanultunk versenyezni a vegyes váltóban is, én most sokkal biztonságosabbnak érzem ezt a számot, mint három-négy évvel ezelőtt, amikor bevezették” – jelentette ki a gyorskorcsolyázó, és hozzátette, ez a szám sokkal kiszámíthatatlanabb, mint bármelyik másik.

Nem gondoltam volna, hogy érmet szerzek az olimpián, de erre a vegyes váltó lehetőséget adott nekem. Ugyanakkor az egyéniben elért eredményeimre is büszke vagyok” – mondta Jászapáti.

 A magyar rövidpályás gyorskorcsolyázók a februári téli olimpián három érmet szereztek: Liu Shaoang 500 méteren győzött – ezzel ő lett az első magyar egyéni téli olimpiai bajnok -, 1000 méteren harmadikként zárt, akárcsak a vegyes váltóban Jászapátival, Kónya Zsófiával, Liu Shaolinnal és Krueger John-Henryvel. Ezen kívül 1500 méteren Liu Shaoang negyedik, bátyja, Liu Shaolin pedig hatodik volt, ahogy a címvédőként induló férfi váltó is.

(Forrás: MTI, nyitókép: MTI/Kovács Tamás)

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top