Keresés
Close this search box.
pexels john guccione wwwadvergroupcom 3531895

Kétszeres pénzdíjra számíthatnak az érmesek jövőre

Az eddigi pénzdíj dupláját kapják a 2023-as férfi ökölvívó-világbajnokság dobogósai.

A honorárium megkétszerezését Umar Kremljov, a sportági világszövetség (IBA) orosz elnöke dubaji sajtótájékoztatóján jelentette be. Az insidethegames.biz beszámolója szerint a jövő évi, taskenti vb aranyérmesei 200 ezer dollárral gazdagodnak, az ezüstérmesek jutalma 100 ezerre, a bronzérmeseké pedig 50 ezerre nő.

A portál megjegyezte: Kremljov annak ellenére tette közhírré a pénzdíjak megduplázását, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) az IBA vezetését és sportszakmaiságát érintő, s vissza-visszatérő kifogásai mellett már többször aggályainak adott hangot a nemzetközi szövetség gazdálkodásával, pénzügyi helyzetével kapcsolatosan is.

A régebbi keletű IBA-NOB szembenállás egyik következménye volt, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság az ökölvívók világszövetségét 2019-től kirekesztette az ötkarikás részvétellel kapcsolatos folyamatból, a 2021-es tokiói olimpia boksztornáját a NOB az IBA-tól függetlenül bonyolította le. A változatlan aggodalmak jegyében a 2024-es párizsi nyári játékokon is teljesen a NOB szervezésében zajlanak majd az ökölvívás versenyei, ahogyan az ötkarikás kvalifikációs tornák is, a 2028-as Los Angeles-i olimpia előzetes programjában pedig nem kapott helyet a boksz.

A 2023-as üzbegisztáni férfi világbajnokságot május 1. és 14. között rendezik meg.

(Forrás: MTI, nyitóképünk illusztráció)

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top