Keresés
Close this search box.
kónyaádám

Kónya Ádám 72. lett sprintben

Kónya Ádám a 72. helyen végzett kedden a sífutók szabadstílusú sprintversenyében a pekingi téli olimpián, így nem jutott tovább.

A sportág egyetlen ötkarikás magyar indulója a 88 sífutót felvonultató selejtezőben 3:09.43 perc alatt teljesítette a távot, 24.4 másodperccel elmaradva az első francia Lucas Chavanat-tól, és 14.99 mp-cel a 30., utolsó továbbjutó helyen végzett amerikai Luka Jagertől.

Sajnos a decemberi formámat még nem tudtam visszaszerezni teljesen. A januári koronavírus-betegség miatt kimaradt a magaslati edzőtábor, és még nem értem utol magam” – nyilatkozta az MTI-nek a magyar sífutó. – „Ugyan napról napra javul a formám, és a mai verseny első részében dinamikus volt a lábam, de amikor hosszú emelkedő tetejére érkeztem, éreztem, hogy nem megy úgy, ahogy szokott. Nagyszerű lett volna a legjobbtól 20 másodpercen belül célba érni, sajnos ez nem sikerült.”

A 30 éves Kónya négy éve Phjongcshangban sprintben a 64., 15 kilométeren pedig a 85. helyen végett. Kínában a sprint után ugyancsak elindul majd 15 kilométeren, viszont idén a tömegrajtos szabadstílusú 50 kilométeren is ott lesz a mezőnyben.

(Forrás: MTI, nyitókép: MTI/Kovács Tamás)

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top