Keresés
Close this search box.
lőrincztamás2

Lőrincz Tamás helyet kapott a Nemzetközi Birkózó Szövetség sportolói bizottságában

Az olimpiai, világ– és Európa-bajnok Lőrincz Tamást beválasztották a Nemzetközi Birkózó Szövetség (UWW) sportolói bizottságába.

A magyar szövetség szerdai tájékoztatása szerint a sportolói bizottság új összetétele a vasárnap zárult oslói világbajnokságon induló versenyzők szavazatai alapján alakult ki. A 663 versenyzőből 397 adta le voksát és a tokiói játékokon a kötöttfogásúak 77 kilogrammos kategóriájában aranyérmes Lőrincz Tamás a legtöbb szavazattal, 189-cel került a testületbe. A szabályok szerint a héttagú bizottságban minden földrészt legalább egy sportoló képvisel, illetve minimum két nőnek is helyet kell kapnia benne. A 2019-es világbajnokságon győztes, négyszeres Eb-első magyar klasszis mellett a japán Szuszaki Jui, az örmény Arszen Dzsulfalakjan, az iráni Hasszan Jazdanicsarati, a Costa Rica-i Maxwell Lacey Garita, a nigériai Blessing Oborududu és az ausztrál Jessica Lavers-McBain került a grémiumba.

Lőrincz Tamást a napokban egyéb hivatalos elismerés is érte: a BHSE vezetése ünnepélyes keretek között köszöntötte a tokiói olimpián és paralimpián sikeresen szereplő versenyzőit, és a ceglédi születésű birkózót a Magyar Honvédség Sportszázadának tagjaként főtörzsőrmesterből századossá léptették elő.

(forrás: MTI, nyitókép: Illyés Tibor / MTI)

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top