Keresés
Close this search box.
kemeny denes

Nagy siker a Sportszülők Akadémiája

A gyermekek egészsége és a sport lesz a témája a Magyar Edzők Társasága (MET) szervezésében januárban elindult, és minden hónapban jelentkező Sportszülők Akadémiája második, február 15-i konferenciájának.

Örömmel mondhatom, hogy nagy sikere van a kezdeményezésnek, az első találkozón teltház volt a Magyar Sport Háza konferenciatermében, ami 180 főt jelent. A személyes részvétel mellett ezren hosszabb-rövidebb ideig bekapcsolódtak az online közvetítésbe, ötszázan pedig végig követték a fórumot” – tájékoztatta az MTI-t Köpf Károly, a MET főtitkára. Hozzátette, nagyon aktívak voltak a szülők, sok kérdést tettek föl Kemény Dénes háromszoros olimpiai bajnok vízilabda-kapitánynak és Kovács Krisztina sportpszichológusnak.

A február 15-i konferenciára már sokan regisztráltak, a téma a sportegészségügy lesz. Olyan területeket járnak körbe az előadók, mint hogy mit takar a sportorvosi vizsgálat, ki vizsgálja meg azokat a gyermekeket, akik koruk, vagy a sportág jellege miatt még csak edzésre járnak, de nem versenyeznek? Betegség, sérülés után mikor térhet vissza a fiatal sportoló az edzésmunkába, a versenyzésbe? Milyen gyermekkori betegségek fordulnak elő és ezek mennyiben befolyásolják a sportágválasztást, a sportolást? A felvetődő kérdésekre többek között Soós Ágnes, az OSEI főigazgató-főorvosa válaszol majd” – mondta Köpf Károly.

Az első alkalomhoz hasonlóan a február 15-i eseményen is részt lehet venni személyesen a Magyar Sport Háza konferenciatermében, valamint online is lehet követni a MET youtube csatornáján.

(Forrás: MTI, nyitókép: Magyar Edzők Társasága)

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top