Keresés
Close this search box.
pigniczki fanni

Pigniczki nem jutott döntőbe ritmikus gimnasztikában

Pigniczki Fanni a 20. helyen zárta az egyéni összetett selejtezőt, így nem jutott a ritmikus gimnasztika döntőjébe a tokiói olimpián.

Az MTK Budapest sportolója az első két szer, a labda és a karika után a 21. helyen állt 43,600 ponttal, a kvalifikáció második felében a szalag és a buzogány következett. A júniusi várnai kontinensviadalon, ahol az egyéni összetett döntőjébe jutva kiharcolta a tokiói indulás jogát, szalaggal 22,300, míg buzogánnyal 25,400 pontot szerzett.

Ezúttal szalaggal 19,450 pontot ért el a 21 éves Pigniczki, aztán következett a buzogány, amelyet kétszer elejtett, így meg kellett elégednie 21,350-nel. Így összesítésben 84,400 ponttal, a 20. helyen fejezte be a viadalt.

Egyik gyakorlatom sem sikerült, nem tudtam bemutatni, amire képes vagyok edzéseken vagy más versenyeken. Ezt még gyakorolnom kell, de összességében a verseny nagyon tetszett” – értékelt az M4 Sportnak Pigniczki. Mint mondta, ugyanazok a bírók és a riválisok is, mint más viadalokon, ám maga a tény, hogy ez az olimpia, különlegessé teszi. Hozzáfűzte: a teljesítményét majd később fogják elemezni.

 A szombati fináléba a legjobb tíz került be.

Az eddigi legjobb magyar eredmény 1988-ban Szöulban született ritmikus gimnasztikában, akkor Sinkó Andrea hatodikként zárt. 1992-ben, Barcelonában Fráter Viktória 24., Szalay Andrea 28. volt, Atlantában előbbi a 23., utóbbi a 36. helyen végzett, majd a 2000-es sydneyi olimpián Fráter huszadik lett.

A 2004-es athéni, a 2008-as pekingi, a 2012-es londoni és az öt évvel ezelőtti riói játékokon sem volt magyar egyéni induló.

(Forrás: MTI, nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt)

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top