Keresés
Close this search box.
potageorgina2

Póta a 32 között egyesben az asztalitenisz Grand Smash megmérettetésén

Póta Georgina sikerrel vette az első fordulót egyesben, ezzel bejutott a legjobb 32 közé az asztaliteniszezők szingapúri Grand Smashversenyén.

A világranglistán 52. magyar játékos a hazai színeket képviselő Lin Jével (62.) csapott össze pénteken, a nyitókörben, s 1-2-ről fordítva, ötszettes csatában lépett túl ellenfelén. A következő fordulóban várhatóan még ennél is nehezebb dolga lesz, ugyanis a papírforma szerint a nemzetközi szövetség rangsorában negyedik, kínai Vang Man-jü áll majd az asztal túloldalán.

A másik, főtáblán érdekelt magyar, Madarász Dóra szombaton kezd, ellenfele a román Elizabeta Samara lesz.

Póta és Madarász egymás oldalán párosban is érdekelt, ebben a számban is szombaton játsszák majd első meccsüket egy olasz duó ellen. Az Ecseki Nándor, Szudi Ádám kettős hatodik kiemeltként csak a második körben kapcsolódik be a férfi párosoknál, meccsük időpontja egyelőre nem ismert.

A jövő vasárnapig tartó, kétmillió dollár összdíjazású szingapúri viadal a tavaly életre hívott WTT-sorozat első ilyen – legmagasabb – besorolású tornája. Az európai GS-verseny rendezési jogára Budapest jó eséllyel pályázik.

(Forrás: MTI, nyitókép: MTI/Illyés Tibor)

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top