Keresés
Close this search box.
schatzl nadine

Schatzl Nadine koronavírusos

Pozitív lett Schatzl Nadine PCR-tesztje, ezért a spanyolországi világbajnokságon szereplő magyar női kézilabda-válogatott játékosa elkülönítve marad a szállodai szobájában.

A pozitív teszteredmény mellett a magyar szövetség csütörtökön azt is közölte, hogy a győri balszélső eddigi szobatársa, Lukács Viktória PCR-tesztje negatív lett, de Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány egyelőre fontolgatja, hogy benevezze-e az első csoportmérkőzésre, ami 20.30-kor kezdődik Szlovákia ellen, Llíriában.

A koronavírus-gyorsteszt szerdán Schatzl esetében pozitív, Lukácsnál negatív eredményt hozott. A balszélső helyére klubtársa, Fodor Csenge került a keretbe, ő a korábban közöltekkel ellentétben nem szerdán, hanem csütörtökön csatlakozott a csapathoz.

A magyar válogatottban ez a harmadik koronavírusos eset, a kapus Janurik Kinga már a felkészülést sem tudta elkezdeni a kerettel, Holanek Zoltán erőnléti edzőnek pedig Párizsban kellett maradnia az olimpiai bajnok franciák elleni edzőmeccsek után.

A világbajnokság rajtjára 18 játékos, közülük mérkőzésenként 16 fő nevezhető. A torna során öt cserelehetőségük van a csapatoknak, az új játékosokat az október elején leadott 35 fős bő keret tagjai közül lehet kiválasztani, de a koronavírusos megbetegedés miatti csere nem számít bele az ötbe.

A csapat szombaton Csehországgal, hétfőn Németországgal játszik, a középdöntőbe az első három helyezett kerül.

(Forrás és nyitókép: MTI)

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top