Keresés
Close this search box.

30. Telekom Vivicittá – Előnevezési csúcs!

Már csak öt nap, és elrajtol a tavasz legnagyobb szabadidős sporteseménye, a Telekom Vivicittá, amelyet harmincadik alkalommal rendez meg a Budapest Sportiroda (BSI) a fővárosban. Az idei programhoz – immár hagyományosan – az FMK is csatlakozik jótékonysági felhívásukkal.

 

Már csak öt nap, és elrajtol a tavasz legnagyobb szabadidős sporteseménye, a Telekom Vivicittá, amelyet harmincadik alkalommal rendez meg a Budapest Sportiroda (BSI) a fővárosban. Az idei programhoz – immár hagyományosan – az FMK is csatlakozik jótékonysági felhívásukkal.

A 30. éves jubileumi futás – először a Telekom Vivicittá történetében – kétnaposra bővül, a rajt és a cél helyszíne viszont nem változik: az április 18 és 19-én megrendezendő futamok a korábban megszokott margitszigeti helyszínről indulnak. A várhatóan rekordszámú – összesen 25 ezer – indulót megmozgató rendezvény rendkívüli népszerűségét annak is köszönheti, hogy a család minden tagja megtalálhatja a kondíciójának és felkészültségének megfelelő távot: Vivicittá (10 km), Midicittá (7 km), Minicittá és gyaloglás (2,5 km), 3 fős váltó (3×2 km), Családi Futás (700 m), valamint a komolyabb felkészültséget igénylő félmaraton (21 km). Érdekesség, hogy a félmaratoni távon már két héttel a start előtt – 8500 futó nevezése után – lezárult a regisztráció.
A kétnapos futófesztiválon a gyerekeket a Telekom okosdigitális játszótere várja, ahol szüleikkel együtt kipróbálhatják a legújabb okoseszközöket, digitális világgal kapcsolatos teszteket oldhatnak meg, készségfejlesztő applikációkkal ismerkedhetnek meg és többféle logikai játékkal is játszhatnak.
Az eseményhez idén is csatlakozik a Fenntarthatósági Média Klub (FMK) több szerkesztőségi munkatársa, hogy részvételükkel, különböző versenytávok teljesítésével felhívják a figyelmet gyermekeink, a jövő generációja testi és lelki egészségének megóvására, miközben együtt népszerűsítik a mozgást, a futósportot.
A Telekom Vivicittá városvédő futás idén Nyíregyházára és Pécsre is ellátogat (április 25-én, illetve 26-án): a futás szerelmesei 2,8 kilométert futhatnak a városok legszebb belvárosi részein.
A Vivicittá futóverseny 1984-ben olasz kezdeményezésre indult: a gyönyörű, de zsúfolt történelmi városok lakóit szerették volna ráébreszteni lakóhelyük értékeire. Innen a verseny neve: „Vivicittá – Éljen a város! Szeresd a várost!” A mozgalomhoz hamarosan olyan metropoliszok is csatlakoztak, mint New York, Lisszabon, Brüsszel, Barcelona vagy Budapest. Hazánkban 1986-től rendezik meg a tavaszi futószezon nyitányaként a szabadidős futóversenyt, amelynek útvonala a főváros legszebb részein halad át. A Telekom immár tizennyolcadik alkalommal áll névadó szponzorként a nemzetközi méreteket öltő tömegsport rendezvény magyarországi eseményei mellé.
További információt a www.futanet.hu és a www.telekom.hu oldalakon lehet olvasni.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top