blank

Művészi pólóban

blank

A futók úgy tartják, hogy nincsen tavasz Vivicittá nélkül, az ő naptárukban talán nem is március 21 a tavasz kezdete, hanem a mindenkori Vivicittá hétvégéje. Nos, ez az időpont idén április 8-a és 9-e! A 31. Telekom Vivicittá Városvédő Futáson tavaly megdőlt a mindenkori nevezési csúcs, a két napra több mint 30000 neveztek.

Április 9-én vasárnap rendezik a Telekom Vivicittá félmaratont, mely párban is teljesíthető (11,7 és 9,4 km). Ennek a versenynek 10 órakor lesz a rajtja. 14 órakor indítják a klasszikus Telekom Vivicittá Városvédő Futást, melynek távja 10 km. A rajt a Hősök terén, a cél az Ötvenhatosok terén lesz.

A 10 km-es távon indul majd Zavaros Eszter az Operaház énekesnője, aki mint az összes „Városvédő futó” a beérkezéskor majd azt az érmet veheti át, melyen az Operaház látható.

A félmaratoni érmén a Lánchíd került megörökítésre. Élete első félmaratonjára nevezett Ónodi Eszter  Jászai Mari-díjas színésznő, a Katona József Színház tagja. A félmaratont futja Lévay Viktória a Játékszín művésznője is.

A jótékonysági futócsapat képviseletében: Kovács István (Kokó) olimpiai és világbajnok ökölvívó; Adámi Zsanett, paralimpikon úszó;  Lisztes Krisztián, 49-szeres magyar válogatott labdarúgó, az FTC utánpótlás szakmai igazgató-helyettes, Simonyi Balázs ultrafutó/filmrendező; Kasza Tibor, énekes-műsorvezető

A 2,5 km-es Telekom Minicittá, az 5 km-es Telekom Midicittá, a 600 méteres Telekom Vivicittá Családi futás, a szintén 600 méteres SUHANJ!Fogyatékkal élők futama, a Telekom Vivicittá 3×2 km-es váltó  és a Telekom Vivicittá 2,5 km-es gyaloglás a szombati programban kerülnek sorra 10 és 17 óra között.

A Telekom Vivicitta idei pólóján a hátoldali grafika egy autista fiatal, Varga Máté munkája alapján készült. Máté az Austistic Art közösségének tagja. E közösség autista alkotóművészeknek nyújt lehetőséget a kibontakozásra. Az Autistic Art keretei között folyó művészi munkát stratégiai partnerként a Magyar Telekom segíti.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top