Keresés
Close this search box.
Plesz Botond

„Hiszünk a saját edzésprogramunkban!” – interjú Plesz Botonddal, a Balatonman Training Team vezetőedzőjével

A sportban a kitartás és a hosszú távú elkötelezettség gyakran a siker kulcsa. A Balatonman Training Team négy évvel ezelőtt alakult, mégis már most büszkén mondhatják magukról, hogy eredményesek és elhivatottak. A következő interjúból kiderül, hogy a csapat nem pusztán az eredményekre, hanem az emberekre és a közösségre is fókuszál, ami igazán inspirálóvá teszi őket. Plesz Botonddal beszélgettünk a csapat múltjáról, jelenéről és jövőbeli terveiről. (Az interjú eredetileg a Sportime Magazin 2023/6. számában került publikálásra.)

-Viszonylag új edzői csapatként vagytok jelen a piacon a jelenlegi formában, mióta is pontosan?
-Októberben ünnepeltük a 4. szülinapunkat Balatonman Training Teamként. Tudatosan vállaltan, edzői Műhelyként tekintünk magunkra, Szilágyi Ágotával és Cseh Gáborral alkotjuk az edzői stábot. Lassan 30 éve ismerjük egymást, szeretünk együtt dolgozni, gondolkodni, folyamatosan inspiráljuk egymást.

-Mit jelent pontosan, hogy edzői műhely?
-Mivel egy műhelyként tekintünk magunkra, ezért edzői létszámkorláttal dolgozunk, így biztosítjuk, hogy minden sportolóra jusson megfelelő idő, figyelem, mind a kapcsolattartás és visszajelzések, mind a tervezés tekintetében. Mondhatjuk, hogy mindhármunkban jelen van az az “edzői szenvedély”, hogy segítsük az atlétákat, hogy egy örömteli és élvezetes úton járva fejlődjenek, többet hozzanak ki magukból, a sport által jobban megismerjék önmagukat.

-Mi az eredményeitek kulcsa?
-Hiszünk a saját edzésprogramunkban! Van egy bizonyított és eredményes saját utunk, amin atlétáinkat biztonságban tudjuk kísérni. Erre kifejezetten büszkék vagyunk! Folyamatosan fejlesztjük, tökéletesítjük ezt, nyitottak vagyunk a változtatásokra!

-Akkor nincs kiskapu?
-“No short cut!” A következetes, mértékletes és folyamatos edzés munkában hiszünk, amit a sportoló életének figyelembevételével alakítunk ki, és állandóan szem előtt tartjuk, mint az egyik legfontosabb tényezőt. A munkánk minősége mellett, az őszinte, egyenes, a bizalomra épülő edző-edzett kapcsolatban hiszünk! Ezt az évek folyamán megtapasztaltuk, hogy megfelelően csak így működik – és így nincs szükség kiskapukra! 

-Előfordul olyan, hogy valakit nem vállaltok el, mint edzett?
-Az egészséges sport melletti elkötelezettségünkből fakad az, hogy nem tudjuk azokat a sportolókat elvállalni, akik rövid távú irreális céllal keresnek minket, vagy a közös gondolkodás alapján nem tudunk reális, azonos és inspiráló célt felállítani a közös munkánkhoz.

-Kik a ti edzettjeitek, és milyen sportágakban tudtok segíteni nekik a felkészülésben?
-Széles a repertoár edzettjeink között! Vannak futók, terep futók, ultrafutók, rövid és hosszútávú triatlonisták, kerékpárosok, és még OCR sportolók, valamint úszóink is vannak. Így ténylegesen elmondhatjuk magunkról, hogy egy igazán széles skálán dolgozunk.

-Mit él meg az edzői csapat sikerként?
-Sikerként kezelünk minden közösen elért eredményt, mert tudjuk, hogy milyen erőfeszítéseket tesznek érte a sportolók, nem a „Facebookra dolgozunk”.

-Hogyan zajlanak az edzések a Balatonman Training Teamnél?
-Alapvetően online edzéstervezés a profilunk, de vannak működő “real time” projektjeink is, például sikerrel működnek Gábor vezetésével a reggeli úszóalkalmaink, egyéni technikai edzéseink, mindhárman élvezzük a rendszeres őszi-tavaszi futótáborainkat, tervezzük ennek a triatlonos változatát is, illetve a sikeres Városligeti futóalkalmakat is szeretnénk folytatni 2024-ben is!

-Hogy látod a Balatonman Training Team-et a jövőben?
-Ha jövőbe nézek, 6 év múlva a 10. születésnapunkon is látom magunkat, hogy ugyanezen szenvedéllyel és elkötelezettséggel segítjük a sportolókat céljaik elérésében!

További információk edzésprogramjainkról és a Balatonman Training Team-ről a balatonmantraining.hu weboldalon!

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top