Keresés
Close this search box.
tour

Froome-diadal Párizsban

Amint arra számítani lehetett: Christopher Froome nyerte meg az idei, azaz a 102. Tour de France országúti kerékpáros körversenyt.

 

Amint arra számítani lehetett: Christopher Froome nyerte meg az idei, azaz a 102. Tour de France országúti kerékpáros körversenyt.

A brit versenyző az utolsó szakasz előtt összetettben 1:12 perccel vezetett, így gyakorlatilag csak arra kellett ügyelnie, hogy ne bukjon és a mezőnnyel érjen célba. Az utolsó etapon a mezőny Sevres-ből indult, és Párizsba érkezett. Bezzegh Krisztián, a Sportime Magazin tulajdonosa és programigazgatója a helyszínen fotózott.

A mezőnypontverseny győztesének járó zöld trikót ennek ellenére sorozatban negyedszer a szlovák Peter Sagan nyerte – írja az MTI. Peter Sagan egyébként csak kettővel marad el a német rekordertől, Erik Zabeltől, aki hatszor érkezett zöldbe öltözve Párizsba. A hegyi pontversenyért járó pöttyös trikót is megnyerő Froome stílusosan a mezőny végén hét csapattársával összekapaszkodva haladt át a célvonalon. Az összetett élcsoportja – ahogy az megszokott – egyáltalán nem változott az utolsó etapon.

tour

Eredmények:
21. szakasz, Sevres-Párizs (Champs-Élysées), 109,5 km:
1. Andre Greipel (német, Lotto) 2:49:41 óra
2. Bryan Coquard (francia, Europcar) azonos idővel
3. Alexander Kristoff (norvég, Katyusa) a.i.
Az összetett élcsoportja:
1. Christopher Froome (brit, Sky) 83:19:15 óra
2. Nairo Quintana (kolumbiai, Movistar) 1:12 p hátrány
3. Alejandro Valverde (spanyol, Movistar) 5:25 p h.
4. Vincenzo Nibali (olasz, Asztana) 8:36 p h.
5. Alberto Contador (spanyol, Tinkoff-Saxo) 9:48 p h.
6. Robert Gesink (holland, LottoNL) 10:47 p h.

tour1

tour4

tour5

400

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top