Keresés
Close this search box.

Pulai Imre olimpiai bajnokkal tekerhetsz az Alföld Bike túrán!

Első alkalommal, szeptember 14 és 15 között kerül megrendezésre Békés megyében az Alföld Bike kerékpártúra (www.alfoldbike.eu). A szervezők várnak minden érdeklődőt, életkortól, felkészültségtől függetlenül azzal a céllal, hogy egy emlékezetes hétvégével gazdagítsák a testmozgásra vágyókat.

Első alkalommal, szeptember 14 és 15 között kerül megrendezésre Békés megyében az Alföld Bike kerékpártúra (www.alfoldbike.eu). A szervezők várnak minden érdeklődőt, életkortól, felkészültségtől függetlenül azzal a céllal, hogy egy emlékezetes hétvégével gazdagítsák a testmozgásra vágyókat.

Kihívásra vágysz?

A hétvégi Alföld Bike szervezői egy a maga nemében különleges teljesítménytúrára hívják a kerékpározás szerelmeseit. A szeptember 14 és 15 közötti hétvégére várják Békés megyébe az amatőr vagy profi kerékpárosokat, a közös programokat kedvelő sportos családokat. Bárki jelentkezhet, aki elég erőt érez magában arra, hogy végigtekerjen 200 kilométert 4 szakaszon, két napon át – pihenőkkel tarkítva, persze.

Az útvonal

A túra útvonala rendkívül változatos. A kerekezők szeptember 14-én, délelőtt 10 órakor indulnak Szarvasról, Gyomaendrőd és Körösladány érintésével Szeghalomra érkeznek, itt szusszannak egy kicsit, majd továbbhaladnak Vésztőn és Dobozon át Gyulára. Az első nap itt a jól megérdemelt pihenéssel ér véget. A regenerálódást a Várfürdő biztosítja minden résztvevő számára. Másnap reggel 9 órakor indul tovább a mezőny Szabadkígyós, Újkígyós és Csanádapáca érintésével Orosházára, ahol ismét kifújhatják magukat a biciklizők. Végül Nagyszénáson keresztül visszatérnek a kiindulási helyre, Szarvasra, ahol óriási népünnepély fogadja őket, mivel a célbaérkezés a Szilvafesztivál programjának része.

A kedvezményes előnevezés szeptember 11. éjfélig tart, ezt követően már csak a helyszíni nevezés lehetséges. Testi és/vagy érzékszervi fogyatékossággal élő indulóknak 50 %-os kedvezményt biztosítanak!

Településváltó

Az Alföld Bike szervezőstábja természetesen azokra is gondolt, akik bár szeretik a kerékpározást, úgy érzik, egyelőre nem állnak készen egy ekkora túra teljesítésére. Számukra a megoldás a Békés Megyei Hírlap által életre hívott „településváltó”, amelynek keretén belül a versenyző csupán egy szakaszt tesz meg: a saját településétől a következőig.

Testedzés és szórakozás egyben

A szervezők célja, hogy népszerűsítsék a kerékpározást és egyben Békés megyét, mint tájegységet is. A párok, házastársak, családok szerezhetnek közös élményeket , gyönyörködhetnek az alföldi tájban, miközben még a kondíciójukon is javítanak.

A teljesítménytúrán neves, olimpiákat megjárt sportolók is tekernek és hirdetik a mozgás, a sport örömét, szükségességét és szépségeit. Indulnak:

  • Pulai Imre, olimpiai bajnok kenus, az év sportolója 1995-ben
  • Nyeste Adrienn, tornász, aki két olimpián is képviselte Békés megyét.
  • Baji Balázs, gátfutó, aki a londoni olimpiánszerepelt.

Pulai Imre: 13-14 éves kölykök lehettünk, amikor az volt a szórakozásunk, hogy kiiktattuk a fékeket a bringáinkból és így fogócskáztunk. Persze mindezt a domboldalban. El lehet képzelni, maradt-e horzsolatlan pont az ember testén egy-egy est végére. Benne voltam én is minden őrültségben! Ez a szokásom nem változott, hisz olyan két évvel ezelőtt úgy vettem részt egy túrán Romániából haza, hogy a mountain bike-om-mal indultam, de azzal az országúton semmire sem mentem. Épp ezért a hétvégére országúti gépet kértem, olyan gumival, ami még alattam is szalad Nekem ugyanis a 103 kg-mat kell hurcolnom, míg a rendes bringások fele ekkora súlyúak. Ez a verseny akkor lenne fair, ha a szervezők mindenkit felsúlyoznának egy mázsásra – mondta a rá jellemző, utánozhatatlan mosollyal Pulai Imre.

(www.alfoldbike.eu).

 

 

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top