Keresés
Close this search box.
mozgas ejszakaja

Mozgás Éjszakája – Huszonnégyezren vettek részt az éjszakai sportfesztiválon

Huszonnégyezren sportoltak a Mozgás Éjszakáján! A fővárosban a Hősök terén és a megújult Városligetben 22 sportágba lehetett ingyen belekóstolni.

A rendhagyó sportfesztiválon volt többek között zumba, tollaslabda és éjszakai túra is az új Néprajzi Múzeum tetejének érintésével. Az Ötpróba és a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem közös szervezésében az éjszakai sportfesztivál mindenki számára nyitott volt. Több ezer ember közös zumbával melegített, majd érkeztek a spinning kerékpárok, ahol egyszerre 100-an tudtak tekerni szakképzett oktatók vezénylése mellett a kivilágított Hősök terén. Népszerűek voltak a futószámok, itt több távon is rajthoz lehetett állni, és látványos attrakciónak számítottak a bringás vagy görkoris rajtok.

Az idei év újdonsága a kerekesszékes futam és a parasportágak megjelenése volt, amivel a szervezők még inkább szeretnék hangsúlyozni, hogy a sport mindenkié! A Mozgás Éjszakáján ott volt Magyarország történetének legnagyobb sporteseménye, a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokság kitelepülése is. Augusztus 19. és 27. között a világ legjobb atlétáival találkozhatnak majd a Nemzeti Atlétikai Központban és Budapest belvárosában, a maraton útvonalán a szurkolók. A világbajnokság szervezőinek célja, hogy minél többen kezdjenek el sportolni és egészségesebben élni. Aki felkeresi az eseményen az atlétikai világbajnokság standját és megcsinálja a sportos atlétikai aktivitásokat, 50 százalékos kedvezményes áron vásárolhat jegyeket az atlétikai vb-re. Így volt ez a Mozgás Éjszakáján is. 

(Nyitókép: facebook.com/mozgasejszakaja / Besenyei Gergely)

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top