szabo zsofi futas

Szabó Zsófi: „Erősnek és legyőzhetetlennek érzem magam!”

A futásról szóló kapcsolatáról vallott a Runner’s World legújabb számában Szabó Zsófi. Az RTL Klub Reggeli műsorvezetője büszke a sportteljesítményére, erőssége pedig az edzője szerint abban rejlik, hogy képes koncentrálni, fejben is bírja a futást.

A színészetben mindig bizonyítanom kellett, hogy ne higgyék azt, hogy édesapám miatt kapok meg lehetőségeket, itt pedig élvezem, hogy a futásban nem számít, hogy ismert vagyok… Tényleg csak az számít, amit beleteszek, és amit kihozok magamból, és ezt nem veheti el tőlem senki. Az életemben a kisfiam a legfontosabb, de nagyon büszke vagyok a sportteljesítményemre is. A futás az, ahol egy új oldalamat tudtam magam számára is megmutatni, és azt is érzem, hogy erős és legyőzhetetlen vagyok tőle!” – mondta a lapnak adott interjújában a műsorvezető/színésznő.

Szabó Zsófi akkor fűzte be újra a futócipőt, amikor kisfia 2,5 éves lett. Amíg a gyermeke kisebb volt, Zsófi bűntudatot érzett, amikor távol volt kisfiától. „Mendel nagyobb lett és közben rájöttem, hogy fontos, hogy figyeljek az egészségemre, hogy neki is jó példát mutassak, és sokkal kiegyensúlyozottabb is vagyok attól, hogy futhatok” – mondta a műsorvezető, aki egyre jobban túllépett saját határain, majd Markocsán Sándor (Sanyosz) személyében egy bátorító edzőre is rátalált. Az, hogy az aktív sportolás óta szinte ragyog, már-már mellékes, bár az tény, hogy a mozgással minden korábbi súlyprobléma is megoldódott.

„18 éves koromig nem volt gondom a súlyommal, aztán jöttek hormonproblémák, inzulinrezisztencia, és mindig volt 5 kg plusz, amit nem nagyon tudtam leadni. Akkor kezdtem el komolyabban IR-diétázni, amikor nem sikerült teherbe esnem, és ez segített. Várandóságom alatt is figyelnem kellett a táplálkozásra. Aztán szülés után csak a kisfiamra koncentráltam… Egyszerűen nem volt erőm elkezdeni mozogni, meg szívem sem volt otthon hagyni a kisfiamat, amíg edzek. Ezek miatt fel is jött jó pár kiló… Eleinte nagyon kevés szénhidrátot fogyasztottam, alig volt erőm a futáshoz, de amikor lement nagyjából 5 kg, fokozatosan visszaszoktattam magam hozzá, de a távokat is emeltem. Onnantól kezdve a sport segített leadni a fölös kilókat, majd tartani a formám, és nagyon élvezem, hogy végre nem önsanyargató diétákkal érem el ezt, hanem komoly sport-teljesítmény van mögötte. Az, hogy közben csinosabb is lettem, csak hab a tortán!”

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top