Keresés
Close this search box.
varga tibor erik (1)

A HMA versenyzője, Varga Tibor Erik top 6-os eredménnyel zárta az évet a spanyol bajnokságban

Spanyolországban és Olaszországban versenyeztek a Hungarian Motorsport Academy (HMA) növendékei az elmúlt hétvégén. Gender Tamás a szezon utolsó WSK bajnokságán vett részt, míg Varga Tibor Erik és Kovács Bálint a spanyol gyorsasági motorosbajnokság (ESBK) zárófutamán tették tiszteletüket.

Újra a világ legerősebb gokartbajnokságán mérettette meg magát Gender Tamás, ezúttal a WSK Final Cup első fordulóján vett részt Lonatóban. Az összesen 360 fős mezőnyben 96 versenyző indult Gender Tamás kategóriájában, az OK-Juniorban. A pénteki időmérő edzésen sikerült a 9. helyet megszereznie a csoportjában, csupán két tizeddel maradt el a legelső pilótától. A szombati selejtező futamokból azonban kettőt is fel kellett adnia idő előtt balesetek miatt, ennek ellenére mégis sikerült kvalifikálnia magát az elődöntőbe. Végül egy technikai büntetés miatt az elődöntőt a 27. pozícióban zárta, ami nem volt elég a döntőbe jutásra. A HMA egyik legifjabb versenyzője már a jövő hétvégén újból gokartba ül Franciacortán, ahol a bajnokság, és az év utolsó versenyét teljesíti majd.

A Hungarian Motorsport Academy két versenyzője Varga Tibor Erik és Kovács Bálint Barcelonába utazott a hétvégén, hogy a spanyol bajnokság (ESBK) szezonzáró versenyén idén utoljára megmérettessék magukat. Sajnos Kovács Bálint számára nem tartott sokáig a hétvége a Stock 1000-es kategóriában, miután az időmérő edzésen megsérült a keze, és a hétvége további részén már nem tudott részt venni.

Varga Tibor Erik viszont biztató formát mutatott az év utolsó versenyén, miután a Superstock 600-as kategóriában egy remekül sikerült kvalifikáció után az első futamban a 6. helyen intette le a kockás zászló. Pár apró technikai módosítást eszközölve a motorján végül a második futamban a 7. helyen végzett, elmondása szerint azonban folyamatosan közeledik a Szupersport-mezőny elejéhez, így egy jó felkészüléssel a jövő évben még jobb eredményekre lehet majd képes.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top