Keresés
Close this search box.
révész racing nürburgring 2023

A Hungarian Motorsport Academy által támogatott Révész Racing dominált a Nürburgringen

A HMA által támogatott Révész Racing öles léptekkel halad a csapatbajnoki, és az egyéni bajnoki cím felé is. A kamionversenyzés hazájában tartott németországi hétvégéről három első, és egy második hely volt a csapat mérlege. A motokrosszosok a csehországi Loketben álltak rajthoz az Európa-bajnokságon, de Brnóban, és Romániában is letették a névjegyüket az akadémia fiataljai.

Különleges versennyel folytatódott a nyári hőségben a kamion Európa-bajnokság. A helyszín ezúttal a méltán híres Nürburgring volt, és mivel sok német versenyző és csapat van a mezőnyben, számukra ez volt a hazai futam, ahol bizonyítani szerettek volna. A Révész Racing négyszeres Európa-bajnoka, Kiss Norbert azonban ismét fantasztikus magabiztossággal utasította maga mögé a mezőnyt.  Már a péntek délelőtti időmérő edzésen sem talált legyőzőre, így folytatta remek sorozatát, ebben az évben ugyanis ő nyerte az összes kvalifikációt. Az első futamot magabiztosan nyerte meg a szombathelyi pilóta, de az igazi dominanciája az esős körülmények között tartott második futamon csúcsosodott ki: sorra előzte meg az előtte haladókat, így hamar az élen találta magát, s bár volt egy 10 másodperces időbüntetése a sebességhatár átlépése miatt, ennek ellenére is sikerült nyernie. Szombaton ismét egy pole pozíció, és egy futamgyőzelem volt a mérlege, a vasárnapi, fordított rajtrácsos futamon végül a helyi hős, Jochen Hahn mögött a második helyen intette le a kockás zászló. Kiss a szezon felénél, négy forduló után 209 ponttal vezet az Eb pontversenyében, akárcsak a Révész Racing a csapatok között. A kamion-Eb idénye augusztus végén, a csehországi Mostban folytatódik majd.

A HMA gokartos patronáltjai közül négyen is rajthoz álltak a hétvégén, hárman közülük a Champions of Future szériában. Közülük is Molnár Martinnak sikerült a legjobban a cremónai hétvége az OK kategóriában, miután az időmérésen az abszolút második leggyorsabb volt a 73 versenyző közül, és a selejtező futamokon is végig magabiztosan versenyzett. A döntő futamot végül a 9. helyről kezdhette meg, de önhibáján kívül a rajt után nem sokkal egy tömegkarambolba keveredett, ami miatt végül fel kellett adnia a fő futamot.

Gender Tamás és Gáspár Benett a juniorok között mérette meg magát, de számos műszaki gond, és baleset hátráltatta a versenyzésüket, így ezúttal nem tudták magukat kvalifikálni a szombaton tartott döntő futamra.

Krepcsik Áron a jövő hétvégén tartott ob felkészülés jegyében a Club Sport bajnokság hajdúhadházi futamán állt rajthoz a Rotax Max kategóriában. Az elődöntőben nem sikerült befejeznie a futamot, így a döntőben a mezőny végéből kellett rajtolnia, ennek ellenére a második helyen intette le a kockás zászló. A szuperdöntőben az ötödik körben sikerült átvennie a vezetést, és végül nyernie, így az összetett második pozíció lett az övé.

A múlt hétvégén tartott FIM Motokrossz Junior Világbajnokság után ezúttal egy Eb-döntő várt a csehországi Loketben az akadémia két tehetségére, Pergel Bencére és Katona Áronra. Áronnak csak úgy, mint a vb-n, itt is sikerült megnyernie a kvalifikációs edzést az EMX85-ös kategóriában, de a folytatás sajnos nem a legjobban sikerült az ajkai versenyző számára. Technikai hiba miatt már az első körben fel kellett adnia az első futamot, a másodikban pedig a rajt utáni tömörülés, és egy elcsúszás miatt meg kellett elégednie a 24. hellyel.

A kétüteműek között versenyző Pergel Bence sikeresen kvalifikálta magát az Eb-döntőjébe, miután a 65 motoros közül a 7. időt motorozta csoportjában. A 35 fokos kánikulában tartott első futamon Bencének a 30. hely környékéről sikerült két Európa-bajnoki pontot csípnie, miután a 19. helyen intette le a kockás zászló. A vasárnap tartott második futamon már őszi idő fogadta a mezőnyt, Bence pedig nagyszerű rajtot vett: a második helyen fordult el, de egy hullámsoron rosszul fogott talajt, és a leakadt lábfeje elrepedt, így végül kiállni kényszerült a versenyből. Mielőbbi jobbulást kívánunk számára!

A gyorsasági szakágban három HMA versenyző is rajthoz állt az Alpok-Adria bajnokság csehországi futamain. Az SST600-as kategóriában kettős győzelmet szereztek az akadémia versenyzői Brnóban, miután Molnár Gergőnek sikerült megnyernie mindkét futamot Görbe Soma előtt. Számadó Máté pedig a Supersport 300-as géposztályban nem talált legyőzőre, miután csak úgy, mint a Pannónia-ringen, Brnóban is utolérhetetlen volt a versenytársak számára.

Kovács Zoltán ezúttal egyedül képviselte a HMA Supermoto szekcióját a kakucsi bajnoki futamokon, miután legnagyobb vetélytársa és mentora, Surányi Balázs ezúttal nem állt rajthoz a hétvégén. Vetélytársa hiányát kihasználva végül mindkét futamot magabiztos győzelemmel abszolválta. Liszka Roland Noel Romániában állt rajthoz ezúttal, a Ditrocks hard enduro keretein belül. Az Expert kategóriában versenyző ifjú tehetségnek kimondottan jól kezdődött a hétvége, miután a pénteki prológon a leggyorsabbnak bizonyult. A szombati napon 90 km szakasz teljesítése után Roland továbbra is az élen állt, a vasárnapi nap folyamán pedig egy kisebb technikai hiba hátráltatta, de így is sikerült a nagyon előkelő második helyen befutnia a nap végén a nemzetközi mezőnyben.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top