Keresés
Close this search box.
számadó máté kÉp

A Hungarian Motorsport Academy két versenyzője, Számadó Máté és Molnár Gergő is bajnoki címet ünnepelhetett

Már az Egyesült Államokba is delegált versenyzőt a Hungarian Motorsport Academy (HMA): Zsigovits Norbert az amerikai Superenduro-bajnokság idei második versenyén vett részt Prescottban, míg az Akadémia további két tagja, Számadó Máté és Molnár Gergő az Alpok-Adria sorozatban ünnepelhetett bajnoki címet.

Utolsó versenyhétvégéjét teljesítette a TCR Europe mezőnye az idei évben Barcelonában, Losonczy Levente életében először versenyzett ezen a népszerű aszfaltcsíkon. A hétvége remekül kezdődött a számára, miután az időmérő edzésen az idei legjobb kvalifikációs eredményét érte el egy 7. hellyel, így a második, fordított rajtrácsos futamban a 4. rajtkockából indulhatott. Az első futam rajtjánál egy helyet előrébb is tudott jönni, majd egy kissé hátrébb került a folyamatos küzdelmekben, végül a 9. pozícióban intették le a kockás zászlóval. A második futam rajtja után nem sokkal egy versenyzőtársával összeért, ami miatt hátrébb került a mezőnyben, majd egy biztonsági autós fázist követően a 7. helyért küzdött korábbi mentorával, Pepe Oriolával. Végül Losonczy maradt a 8. helyen, az újoncok értékelésében viszont ez egy dobogós 3. helyet jelentett a számára, az idei év során már nem először. Losonczy Levente első évét a bajnokságban a 11., az újoncok értékelésében a 3. helyen zárta. Idei versenyprogramjában még egy hétvége szerepel, október 27–29. között a TCR Italy szezonzáró versenye Imolában, ahol Losonczy Levente az év elején 3. helyet ért el.

Gender Tamás a gokart-világbajnokság után ezúttal is Olaszországban állt rajthoz, Lonatóban az egyik legnívósabb gokartversenyen, az 51. alkalommal megrendezett Trofeo delle Industrie-n, a gyártók versenyén képviselte a magyar autósportot. Biztatóan kezdődött számára is a hétvége, a csoportjában a 7. helyre kvalifikálta magát, majd az egyik selejtező futamon is ebben a pozícióban zárta a versenyt. Tavaly ezen a versenyen indult először a Junior kategóriában, és nem sikerült a reményfutamból továbbjutnia, idén viszont egyenes ágon kvalifikálta magát a vasárnapi döntőbe, ahol a rangos mezőnyben a 26. helyet sikerült megszereznie.

Zsigovits Norbert egy hónapra az Egyesült Államokba költözött, hogy az AMA Endurocross-bajnokság versenyein tapasztalatot szerezzen, és felkészüljön a Superenduro-világbajnokságra, amely 2023. november 25-én, Franciaországban kezdődik, és 2024. február 3-án Budapestre is ellátogat. A 24 éves versenyző remek tempót diktált az edzéseken Prescott Valley-ben, a kvalifikációs futamban az utolsó pozícióból a 2. helyre sikerült előre lépnie. A szombat esti program az Expert kategória futamával kezdődött, itt a legjobb hat versenyző jutott tovább a Pro kategóriába. Norbert ebben a futamban is jól haladt, viszont az egyik kanyarban az egyik vetélytársa elakadt előtte, és elcsúszott. Sok pozíciót vesztett, és a rövid futamon már nem volt elég ideje a továbbjutó helyek egyikén végeznie, így összesítésben a 9. helyet szerezte meg a bajnokság idei második versenyén. Zsigovits október 28-án Idaho Falls-ban, a sorozat következő versenyén áll legközelebb rajthoz.

Molnár Gergő és Görbe Soma az Alpok-Adria sorozat szezonzáró versenyén vettek részt Grobnikban, hogy eldöntsék maguk közt, ki lesz a Superstock 600-as kategória idei bajnoka a gyorsasági motorosoknál. A hétvége előtt a bajnokság élén Görbe Soma állt, előnye 8 pont volt Molnár Gergő előtt. A két fiú, csak úgy, mint az egész év során óriási küzdelmet vívott egymással: az első futamban két tizedmásodperc, a másodikban mindössze két századmásodperc döntött köztük a kockás zászló leintésének pillanatában Molnár Gergő javára, aki végül két pont előnnyel nyerte meg a bajnoki címet Görbe Soma előtt.

Számadó Máté számára elég volt egy biztos pontszerzés mind a két futamban, hogy a SSP300-as kategóriában bajnoki címet szerezzen. Magabiztos versenyzést bemutatva, végül mind a két futamban a 2. pozícióban zárt, így az Európa-kupában és az Alpok-Adria sorozatban is sikerült bajnoki címet szereznie. A következő szezonban reméli, hogy feljebb tud lépni, több Supersport kategóriás csapattal is tárgyalásokat folytat.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top