25893 538 gender tamask.60 mini 3885 grt1

A jövő válogatottjában

A Gender Racing legifjabb reménysége, Gender Tamás Junior második generációs sportolóként már közel öt éve koptatja versenyszerűen a hazai és nemzetközi gokart pályákat kimagasló részeredményekkel, professzionális sportszakmai háttérrel. Ehhez a háttérhez csatlakozik most a sportág történetében eddig példa nélkül álló utánpótlásnevelési és sportszakmai fejlesztési programmal a HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt., amelynek HUMDA Academy programjába a fiatal versenyzőt is beválogatták.

Június utolsó napjaiban került megrendezésre az a sajtóesemény, amelyen a hazai motorsport élet professzionális fejlesztésére és támogatására létrejött szervezet kihirdette a tavalyi évben indított, a hazai autó-és motorsport szinte minden szakágát érintő sportutánpótlás programjába beválasztott sportolók személyét. A program határozottan megfogalmazott egyik fő célja, hogy tíz éven belül ismét legyen magyar versenyző a Forma-1, a Moto GP és az egyéb motorsport világbajnoki versenysorozatok mezőnyében. Ez nyilván csak úgy lehet reális célkitűzés, hogy ha a potenciálisan alkalmas utánpótláskorú sportolókat minél fiatalabb korban egy szakmailag is hosszútávra felépített program alapján próbálják meg fejleszteni. Az autósport csúcsának számító Forma-1-ben már bőven évtizedes tendencia, hogy folyamatosan csökken a csúcskategóriába belépő versenyzők életkora, akár már tizennyolc éves kor alá, valamint, hogy csak olyan sportolóknak van esélyük bekerülni, akik már egészen kisgyermek koruktól professzionálisan tudják végig járni a gokart és formulaautós versenysorozatok sportszakmai szamárlétráját. Sokszor az sem hátrány, ha második vagy akár harmadik generációs sportolóként vannak jelen a sportágban.

Gender Tamás Junior az eddigi sportmúltja és egy többfordulós, különböző elemekből álló sikeres tesztfeladatok teljesítése alapján került be a HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. versenyzői közé, a HUMDA Academy gokart szakágból kiválasztott pilótájává. A HUMDA közreműködése a fiatal versenyzők menedzselésében nem csak a szigorúan megszabott kereteken belül felhasználható anyagi támogatás biztosításában merül ki, hanem a sportolókkal felosztott feladatrendszerben a versenyzők kommunikációjához, sportszakmai fejlődésükben a lehető legjobb lépések megválasztásához is aktív segítséget nyújt a továbbiakban.

Gender Tamás Junior, aki a Parolin gyári csapatának tagja és Felice Tiene gokart világbajnok coach szakmai felügyelete, valamint a fizikai és mentális felkészülését biztosító Fit4Race segítségével versenyez, büszkén nyilatkozott a HUMDA Academy sportolói csapatába kerüléséről:

„Nagy megtiszteltetés, hogy mostantól a HUMDA Academy versenyzője lehetek! Ez a lehetőség nagyon komoly szakmai segítség abban, hogy közelebb kerüljek az álmaim és céljaim eléréséhez és kiegészíti a szüleim, a családom és a csapatom által befektetett rengeteg munkát és áldozatot, ami mind elengedhetetlen a sikerhez, egy profi sportolói karrier felépítéséhez. Az autósport egy összetett csapatmunka, ami nélkül el sem juthatnék odáig, hogy felgurulhassak a rajtrácsra és a startlámpa jelzésére elkezdhessek száguldani a pályán, ahol már csak rajtam múlik, hogy kihozzam magamból és gokartomból a legjobbat.”

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top