Keresés
Close this search box.
ksfa0221amts

Bemutatta idei versenyautóját a Gender Racing Team

A 2023-as versenyszezonban egy újabb kiemelkedően fontos szakmai mérföldkőhöz érkezik a Gender Racing Team. A csapat történetének eddigi legújabb, legmodernebb versenytechnikáját állítja csatasorba, ráadásul az FIA jelenleg legpreferáltabb utánpótláskategóriájában, a Forma-4-ben. A GRT számára a folyamatos szakmai és technikai megújulás mellett a sportág tradicionális értékei is kiemelten fontosak, ezért különösen megtisztelő a csapat számára, hogy 2023-ban a magyar autósport egyik legendás, örökös bajnoka is rajthoz áll a színeiben egy egészen különleges versenygéppel.

Ezzel kezdte a GRT 2023-as terveinek és céljainak a bemutatását Szujó Zoltán, aki már hosszú évek óta a csapat rendezvényeinek a moderátora, műsorvezetője, aki ezúttal már mint a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség elnökeként is jelen volt.

A tradicionális, sportszakmai értékek vonatkozásában Szász László személyében a hazai gyorsasági autósport egyik igazi legendája fog az idei évben a Gender Racing színeiben versenyezni azzal a különleges, F3000-es Reynard versenygéppel, mely technikájával a formulaautózás egyik igazi különleges aranykorát idézi, és amelynek a V8-as 500 lóerős motorjának hangja minden autósportrajongó érzékszerveit megbizsergeti. Az örökös magyar bajnok természetesen a régi megszokott hegyiversenyein fog rajthoz állni Horvátországban és a környékén, valamint a kedvenc tradicionális, főleg hegyi Európa-bajnoki futamain, több helyszínen. Szász László az örökös magyar bajnoki cím mellett olyan elismerésekkel is rendelkezik, mint a horvát autósport szövetség arany és gyémánt sisak díjai. Az autósport egyetlen élő, és máig aktív tagja a Megszállottak Klubjának, mely minden sportágból a legelszántabb, legsikeresebb és legismertebb haza sportolókat tömöríti. A GRT reményei szerint a talán hamarosan újjáéledő, valamelyik nagy hazai tradicionális hegyiversenyen, esetleg hazai pályán is láthatják majd őt versenyezni a szurkolók, de az egyéb rendezvényeken, kiállításokon vele és különleges versenygépével biztosan találkozhatnak majd az autósport rajongók itthon is.

ksfa0867amts

A legfrisseb sportutánpótlásnevelési technikát pedig a 2021-ben megjelent második generációs, Formula-4-es Tatuus F4-T421 képviseli majd a csapat életében. A GRT már korábban szerzett tapasztalatot az első generációs, F4-T014-esek üzemeltetésében. A második generációs versenygép már sokkal jobban hajaz a magasabb F3 és F2-es kategóriás testvéreire, természetesen elsősorban a külső megjelenésében. Az aerodinamikája sokat változott az átalakított formájú szárnyfelületekkel, a versenyző fölé felkerült a biztonsági HALO keret, amivel a súlya 570kg-ra hízott viszont mindehhez az 1400cm3-es Abarth turbo motor is húsz-huszonöt lóerővel izmosabb 185 lóerős lett.

A GRT történetének eddigi legújabb versenytechnikája egy vadonatúj bajnoki sorozatban mérettetik meg 2023-ban. Az ACCR Formula 4 Championship egy Közép-európai versenysorozat lesz, melyben Ausztria, Horvátország, Csehország, Szlovákia, Lengyelország és természetesen Magyarország F4-es versenyzői állhatnak rajthoz. Ráadásul a versenysorozat rendezőinek tervei és reményei szerint a bajnokság olyan besorolást kap az FIA-tól, amivel a sorozatban elért eredmények alapján az FIA szuperlicenc pontok gyűjtésére is alkalmas lesz. A versenysorozat hat versenyhétvégén zajlik majd az FIA CEZ Zone Trophy és az ESET Cup versenyhelyszínein Oschersleben-ben, a Hungaroringen, a RedBull Ringen, a Slovakiaringen és a két csehországi fordulón zárul majd Most-ban és Brno-ban.

A GRT legújabb versenytechnikáját várhatóan egy olyan versenyző viszi majd harcba az új bajnoki sorozatban, aki korábban szintén a csapatban kezdte autós pályafutását a gokartos éveit követően.

Gender Tamás csapatfőnök komoly reményekkel és örömmel nyilatkozott a 2023-as versenyévad előtt:

„Nagyon nagy örömmel és nagyon nagy reményekkel várjuk a 2023-as versenyévad kezdetét! Mindig nagyon különlegesen izgalmas és jó érzés, amikor a csapat elér egy-egy ilyen szakmai mérföldkövet, fellép egy olyan újabb szakmai lépcsőfokra, amelyeket a csapat megalakulásakor talán nem is mertünk remélni! Ez a mostani azért is nagyon örömteli, mert egyrészt tényleg ez a csapat története során eddig a legújabb és legmodernebb versenytechnika, amelyhez hozzájutunk! Ez az újabb szakmai mérföldkő azért is különleges számunkra, mert párhuzamba esik a hazai autósportban tavaly december óta megindult, komoly perspektívákat kínáló megújulási folyamattal és pozitív változásokkal, melyhez természetesen a Gender Racing is minden rendelkezésre álló eszközzel próbál a lehető legtöbbet hozzátenni.

Másrészt a legújabb F4-esekkel ismét visszatérünk a formulaautózás legfontosabb alappillérének számító kategóriájához, amilyen annak idején a Formula Renault is volt. Ezzel egy újabb fejezet nyílhat a csapat sportutánpótlásneveléssel kapcsolatos küldetésében is. Ráadásul mindezt egy teljesen új, a remények szerint nagyon magas sportértékű eredmények elérésének lehetőségét nyújtó versenysorozatban kezdhetjük meg idén, mint amilyen az ACCR Formula-4 bajnokság! Ezen kívül szintén egy óriási szakmai sikernek és nagy megtiszteltetésnek tartom, hogy a hazai autósportélet olyan legendás versenyzője áll rajthoz idén a GRT színeiben, mint az örökös magyar bajnok Szász László! Ezúton is nagyon köszönöm neki a bizalmát ehhez az együttműködéshez, amely nagyon sok további értéket tesz hozzá a csapatunk történetéhez, sporttevékenységéhez. Az idei évre egyéb szakmai pozíciókban is több értékes szakemberrel bővül a csapat, ami szintén nagy öröm számomra! Ráadásul, ha minden jól megy, akkor egy további új F4-es versenygéppel is bővülhet a csapat az év folyamán és egy komoly szakmai programba is bekapcsolódhat a Gender Racing. Végezetül, mindehhez ezúton is szeretném megköszönni a partnereink bizalmát és kitartását, valamint továbbra is nagy szeretettel várjuk a szurkolók támogatását, buzdítását a versenyhelyszíneken és a hazai rendezvényeken!”

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top