Keresés
Close this search box.
duen lapaj eletmudij 2023 101

Életműdíjat kapott Dávid Sándor

A hazai technikaisport-rajongóknak (legalábbis egy bizonyos életkor fölött) nem kell bemutatni Dávid Sándort. Az ő neve hosszú-hosszú évtizedeken át egyet jelentett a hazai autó– és motorsportos újságírással, televíziós műsorkészítéssel. 

A köztiszteletben álló sportújságírónak a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség elnöksége életműdíjjal köszönte meg a sportág népszerűsítésében végzett felbecsülhetetlen értékű munkásságát. A díjat a szövetség elnöke, Szujó Zoltán adta át Dávid Sándor otthonában.

Dávid Sándor munkásságával kapcsolatban egyetlen jelző használata sem lehet túlzó, hiszen cikkeinek, könyveinek, televíziós közvetítéseinek köszönhetően generációk egész sora szerette meg a technikai sportokat, azon belül például a ralit és a Forma-1-et.

Fontos szerepe volt abban, hogy a hazai autósport hivatalosan is elismert sportág legyen. Bábáskodott az első sportági szakszövetség, a MAMSZ megalakulásánál, aktívan tett azért, hogy a Forma-1-es versenyeket idehaza is közvetítse a televízió, ott volt a Hungaroring megszületésénél, és dolgozott azon, hogy az F1-es versenysorozat naptárába Magyarország is bekerüljön. 

Tudósításainak hála a hazai és külföldi érdeklődők évtizedeken keresztül értesülhettek az autósport különböző szakágaiban elért magyar eredményekről.

Szakmai tapasztalatait mindig önzetlenül adta át, sportújságírók és sporttelevíziósok több nemzedéke pallérozódott a kezei alatt. 

Remélhetőleg a média képviselői a szakma és a sportág iránti alázattal népszerűsítik az autósportot az általa lefektetett értékek mentén és az általa is sokszor idézett mondás szellemében, mely szerint: ‘A hír szent, a kommentár szabad!‘” – áll a hivatalos sajtóközleményben. 

(Forrás: MNASZ Média, nyitókép: Dudás Endre)

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top