Keresés
Close this search box.

GAZ 69-el a Mongólia Expedíción.

Riport Balázs Jánossal a GAZ 69 TEAM versenyzőjével az Asia Race – Mongólia Expedíció előtt. 

Riport Balázs Jánossal a GAZ 69 TEAM versenyzőjével az Asia Race – Mongólia Expedíció előtt.

Kedves János!

Vett-e már részt Asia Race-n, ha igen mikor és milyen élményei voltak?
– Eredetileg 2013-ban szerettünk volna részt venni, a Zsolt által szervezett Ázsia Túrán, balesetem miatt azonban (achilles ín szakadás) a túra 2014-re csúszott át.

Túra kategóriában GAZ 69-el indulnak. Mit is lehet tudni a Túra kategóriáról és a GAZ-69-ről?
– Túra kategóriában, a már jócskán veterán korban lévő GAZ 69-es, volt katonai csapatszállítóval kívánunk végighaladni a túra útvonalán. Ezt a járművet használjuk főleg, különböző hazai és külföldi túráink alkalmával. (Budapest-Bamako 2008, Kaukázus 2010, Alpok Túra 2013, stb…) Ez a GAZ 69-es feeling. Ez a GAZ 69 – es honvédségi gépjármű „raj” kivitelezésű (GAZ 69A), négy kerék meghajtású, stb…, – kicsit modernizált átalakításokkal.

Milyen céllal indul ezen a megmérettetésen?
– Soha nem voltam még a Magyarországtól közvetlenül keletre eső szovjet utódállamok és az orosz föderáció területein, Mongóliáról nem is beszélve. Így számomra ez a régió teljesen új lesz.

Kivel fog indulni az Asia Race-n?
– A feleségemmel Magdikával aki a navigátorom és társam is egyben.
Nem versenyzési céllal indulunk. Nem kívánunk senkit legyőzni, így nem kell állandóan az időeredményekre koncentrálni és remélhetőleg több idő marad megismerni a tájat, az embereket és a kultúrákat.

Ha hármat kívánhatna a versenyzéssel kapcsolatban, mik lennének azok?
– Sikeres, élményekben gazdag, balesetmentes (ebben a műszaki lerobbanások is benne vannak) Túrát, és versenyzést kívánok minden résztvevőnek. Így a három kívánság már meg is van.

Hajósi Miklós
www.hajoka.hu

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top