gender tomi9

Gender Tamás Junior új csapatnál folytatja gokartos pályafutását

Gender Tamás Junior ettől a hónaptól az Energy Corse színeiben áll rajthoz a WSK a Champions of the Future és a CIK-FIA versenyeken.

A komoly múlttal és sikerekkel rendelkező olasz versenycsapat a WSK, a Champions of the Future és a CIK-FIA, gokart versenysorozatokban vesz részt. A fiatal magyar tehetség 2023-as versenyprogramja nem változik és továbbra is OK Junior kategóriában folytatja a fejlődést.

A HUMDA Academy egyik legfiatalabb tehetsége a WSK Super Master Series április 26-án kezdődő, cremonai fordulójától kezdve új kihívások elé néz az új csapatában az Energy Corse-nál ahol továbbra is az OK Junior kategória mezőnyében láthatjuk majd.

Az Energy Corse csapat neve ismerten csenghet a gokartsport hazai kedvelői számára, hiszen a HUMDA Academy tagjai közül Molnár Martin is itt versenyez, az idei évadtól már az OK kategóriában nagyon bíztató eredményekkel. Gender Tamás Junior felkészülését a továbbiakban a magyar csapattársával is együtt dolgozó Antonio Galluccio segíti majd coach-ként.

Gender Tamás Junior nagyon motiváltan várta a csapatváltást:

Nagy lépést teszek a pályafutásomban! A családommal úgy döntöttünk, hogy új környezetben folytatom a versenyzést, és az Energy Corse csapatra esett a választásunk. Köszönöm a bizalmat Mick Panigada csapatvezetőnek és örülök, hogy Antonio Galluccióval is együtt dolgozhatok, hiszen Molnár Martinnal már szép sikereket értek el a közös munkájuk során! Nagyon várom már a közös munka megkezdését az új csapatommal, az első tesztnapokat és a következő WSK bajnoki fordulót!” – nyilatkozta a HUMDA Academy támogatását élvező versenyző.

Őry Tamás, a fiatal versenyző pályafutását egyengető MOTAM ügyvezető igazgatója hozzátette: „Örülünk, hogy az eddigi sikeres együttműködés után egy újabb fiatal tehetség kapcsán dolgozhatunk az Energy Corse-csapattal. Bízunk abban, hogy Mick Panigada istállójában Gender Tamás Junior szép sikereket ér majd el.”

Az 1997-ben alapított csapat nagy elismerést vívott ki a gokartsport világában az alapítása óta eltelt több mint huszonöt év során. Az Energy Corse a folyamatos fejlődés és növekedés közben mára már komoly saját gyártói technológiai kapacitást is felhalmozott és a gokartsport összes meghatározó kategóriájába kínálnak versenytechnikát, de a bérgokart pályák is választhatnak technikát az Energy Corse kínálatából.

A negyedszázados sportmúltra visszatekintő olasz istállónál korábban a manapság már az F1-ben versenyző Alexander Albon és a kétszeres DTM, az első FIA ETCR bajnok és ralikrossz-világbajnok Mattias Ekström is szerepelt.

Mostantól Gender Tamás Junior nekik is a nyomdokaikba léphet, szaporítva az Energy Corse eredményeinek a számát a gokartsportban és tovább öregbítve a magyar autósport több mint száz éves hírnevét a világban.

– Gender Racing –

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top