Keresés
Close this search box.
z62 1691

Gyártók versenyén rajtol Gender Tamás Junior

Az FIA Karting World Championship után a sportág egyik legtradicionálisabb versenyén, az 51. TROFEO DELLE INDUSTRIE-n rajtol a hétvégén Gender Tamás Junior Lonatoban. A magyar gokartos egy évvel ezelőtt ezen a versenyen debütált az OKJ kategóriában. A South Garda Karting-on ezalkalommal 44 nemzet 244 versenyzője rajtol, köztük 44 versenyző az OK-Junior kategóriában.

A gyártók csapatainak versenyzői csapnak össze egymással a több mint fél évszázados tradícióval rendelkező megmérettetésen, amelyen korábban olyan versenyzők állhattak a dobogó tetejére, mint például Lewis Hamilton, Jarno Trulli, Alessandro Zanardi, Gabriele Tarquini, Fabrizio Giovanardi, Ivan Capelli vagy éppen Callum Illot. Jarno Trulli nagy csatát vívott és győzni tudott Giancarlo Fisichellával szemben a „Trofeo delle Industrie”-n, majd Fisichella is nyerni tudott. Nico Rosberg, Lewis Hamilton és Fernando Alonso is versenyzett itt, felváltva győzelmet aratva kategóriájukban, s szintén láthatták „Trofeo delle Industrie” nézői versenyben Nico Hülkenberget, Sebastian Vettelt és Robert Kubicát is. A korábbi győztesek között van a Gender Tamás Juniort a versenyekre felkészítő coach, Felice Tiene is, akinek korábbi tanítványa, a Trofeo delle Industrie-n nyerni tudó Nikita Bedrin is a formulaautózásban bontogatja már szárnyait. Jó előjel ez a Hungarian Motorsport Academy által támogatott magyar gokartos számára, aki 43 pilótával méretteti meg magát az OKJ kategóriában a hétvégén a Forza Racing színeiben.

A legjobb eredményre törekszem. Sok tapasztalatot gyűjtöttem az elmúlt versenyeken és a múlt hétvégi világbajnokságon. A megszerzett tudást pedig reményeim szerint már most kamatoztatni tudom ezen a rangos olaszországi versenyen” – fogalmazott Gender Tamás Junior, aki már korábban is számos alkalommal bizonyította, hogy mire képes azért, hogy haladjon céljai elérése felé. A HMA fiatal versenyzője tehát izgalmas versenyhétvége elé néz a gokartsport legtradicionálisabb rendezvényén, hiszen egy itt elért kiemelkedő eredmény egy újabb komoly sportszakmai mérföldkő lehetne a számára!

A program:

Október 20., péntek: Időmérő edzések, Heat futamok.

Október 21, szombat: Heat futamok.

Október 22, vasárnap: Remény futamok, elődöntők, döntők, élő közvetítéssel.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top