Keresés
Close this search box.

Balatoni hajókiállítás – éljen a víz!

blank

Igazán kellemes nyári időjárásban a Balaton egyik legexkluzívabb kikötője, a Kenese Marina Port ad otthont a 21. alkalommal megrendezett Balatoni Hajókiállításnak.

A kikötő majd teljes területét elfoglalták a vitorláshajók, elektromos csónakok, és a háttéripar képviselői, legyen szó ruházatról, motorokról, kiegészítőkről. A bőség zavarában igyekeztünk mindent szépen megnézni, és akár egy baráti beszélgetés után vissza-vissza térni. Két közönség kedvencet is avattunk.A Quadrofoil egy jetski-hidrofoil szárny vizirobogó ötvözet, és jó hír hogy jövőre tervezetten bérelhető formában is a nagyközönség által is elérhető lesz. A másik a WIA által képviselt jelenlegi legnagyobb elektromos hajó, a 420-as amely letisztult formáival, nagy tereivel a szívünkbe lopta magát. Ja hogy mindkettő környezetbarát? Kérem már ez nem trendiség, hanem az ALAP! Stilszerűen a Kisfaludy szolgáltatta a hátteret, ami rendíthetetlenül rótta a métereket, és a lengedező szélben ki-ki már a víz felé vette az irányt.

És egy kis szubjektív:

Frissen szerzett kishajóvezető végzettséggel rendelkező újdonsült cimborát követtem a hajók dzsungelében – elmondása szerint 30 körüli túrahajót keres. Olyan hajót keresett amit charterhajónak is használhat, de ennek megtérülése a végtelenbe tarthat. Az első szempontként az ár volt ami miatt körülnézett, itt az árban komoly különbség volt akár duplája is lehetett. Maga a forma nem volt elsődleges, a vitorlázásban pedig ő fog idomulni – nos ez nem lesz könnyű választás, ezt mutatja, hogy papírokkal a kezében 3 óra múlva találkoztunk újra.

A délelőtt még egy másik cimborával is összefutottam, ő róla sem tudtam vonzódik a vízhez. Most bérelt hajót a hétvégére, amíg nem jön a szél, addig átjöttek a kiállításra. Nem akar még saját hajót, példának mutatott egy „elhanyagoltat”, hanem élvezni akarja a szabadságot, mikor melyikkel, hova megy – így negyven felett a mindennapok nyüzsgéséből ez kapcsolja ki.

És találkoztam a Nauticos vagánnyal is, aki a top helyéről kikényszerült a bejárathoz, mert annyi hajó volt bemutatón hogy nem fért el. Ő csak bandázott a haverjaival, az idényben sokat tudott menni, annak ellenére, hogy sokat nem találkoztunk kint a vizen, ja ő csak versenyez – éppen amikor nem bőszen telefonál 🙂

Szóval aki ittvan a balatonon, vagy csak álmodni szeretne, vagy jövőre unalmas lenne az élete…Hajró vasárnap is nyitva a Balatonkenesei Hajókiállítás!

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top