Keresés
Close this search box.
erdi maria

Érdi Mária karácsony másnapján már elutazik a világbajnokság helyszínére…

Nem sokat pihenhet karácsonykor a vb-aranyérmes Érdi Mária. A sportág világbajnokságát ugyanis már januárban megrendezik. Az argentin Mar del Plata városában indulnak a világ legjobb vitorlásversenyzői, köztük az ILCA 6-os hajóosztály vb-címvédője, Érdi Mária. A világverseny január 3. és 10. között lesz.

 Érdi Mária már a világbajnokságra koncentrál. Az MVM Zrt. támogatásával készülő vb-aranyérmes december 26-án utazik el az argentínai világversenyre, ahol címvédőként ül hajóba az ILCA 6-os osztályban. A klasszis célja, hogy a lehető legtöbbet kihozza magából Argentínában.

Az első olyan világbajnokságom lesz, amelyen címvédőként startolok. Ezt azonban nem szeretném túlgondolni. Úgy tekintek erre a vb-re is, mint bármelyik más nagy világversenyre: magamból ki akarom hozni a maximumot.” – mondta Érdi Mária.

Az idén világbajnoki címig és Eb-bronzéremig jutó vitorlás versenyző, aki zsinórban harmadik olimpiai kvótáját szerezte meg, a világbajnokságig még indul egy portugáliai versenyen. „A vilamourai viadal egy jó kis ráhangolódás lesz a vb-re. Úgy érzem, hogy sikerült a felkészülés. Cádizban edzőtáboroztunk sokat, és a cél már csak az, hogy a portugáliai verseny után úgy érkezzek meg Mar del Platába, ahogy azt megálmodtam”- tette hozzá Érdi Mária

(Nyitókép: MVM Zrt.)

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top