Keresés
Close this search box.
koszonjuk mari 2023 webkep nagy

Szeptember elsején Balatonfüreden ünneplik az első hazai női vitorlázó világbajnoki címet

Érdi Máriát és a Vadnaitestvéreket ünneplik szeptember elsején Balatonfüreden, a Kékszalag PORT-ban. Érdi Mária a hágai világbajnokságról aranyéremmel tért haza, így megszerezve hazánknak az első női világbajnoki címet és elhozva a 2024-es olimpiai kvótát. A Vadnaitestvérek közül Jonatán szintén az ötkarikás játétékokra szóló biztos belépővel érkezett haza Hollandiából.

2023. augusztus 20-án délután vitorlástörténelmet írt Érdi Mária olimpikon, aki a hágai világbajnokságon ILCA 6 hajóosztályban első helyen végzett, ezzel – Magyarországon nőként először – megszerezte a világbajnoki címet. Emellett a 2024-es párizsi olimpiára szóló kvótát is magáénak tudhatja.

Vadnai Jonatán ILCA 7 hajóosztályban versenyzett Hollandiában, és ugyancsak bebiztosította indulását a jövő évi ötkarikás játékokon.

A Magyar Vitorlás Szövetség szervezésében szeptember 1-jén pénteken, Balatonfüreden ünneplik legújabb világbajnokunkat, valamint olimpikonjainkat.

A köszöntőbeszédek után az érdeklődők kerekasztal-beszélgetést hallhatnak a versenyzőkkel a közönség bevonásával, felelevenítik a világbajnoki címet adó, valamint kvótaszerző verseny legizgalmasabb pillanatait, továbbá mesélnek az előttük álló feladatokról is.

Az este folyamán Érdi Mári megmutatja vb aranyérmét, valamint lehetőség nyílik közös fotózásra is.

Tervezett program:

  • 17:30 – Érkezés – Érdi Mária világbajnok, Vadnai Jonatán és Vadnai Benjamin fogadása
  • 18:00 – Megnyitóünnepség, köszöntőbeszédek
  • 18:15 – 19:00 – Kerekasztal-beszélgetés
  • 19:00 – 19:30 – Közös fotózás, kötetlen beszélgetés
  • 19:30 – Pezsgős fogadás

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top