Keresés
Close this search box.
2022 korda racing endurocross hertlik donoven előzetes 3

Hertlik Donoven negyedszerre is a legjobb lenne, ezúttal a királykategóriában

Immár ötödik szezonját kezdi el a magyar endurocross egyik legjobbja, a háromszoros bajnok Hertlik Donoven. Mi más lehetne a célja, mint idén is a legjobbnak lenni, és ennek megfelelően eddigi pályafutása egyik legkeményebb felkészülését teljesítette télen. Szüksége is lesz a jó formára, ugyanis a hétvégén már a bajnoki pontokért száguld Kiskunfélegyházán.

Ha valaki ismeri a hazai endurocross mezőnyét, annak igencsak ismerősen cseng Hertlik Donoven neve. A fiatalember immár az ötödik idényét kezdi meg a Korda Racing csapatánál, és nagyon bízik abban, hogy az előző négy évhez hasonlóan a 2022-es esztendő is sikereket tartogat a számára. Ugyanis négy év alatt három bajnoki címet – 2018-ban, 2019-ben és 2020-ban – és egy összetettbeli második helyet (2021) szerzett az endurocross 1. osztályban. Idén azonban két kategóriában is megméreti magát, ugyanis a hét fordulós endurocross bajnokság mellett a hatfutamos enduro bajnoki sorozatban is rajthoz áll, ráadásul mindkettőben a királykategória mezőnyében indul.

Az endurocross  a Korda Racing versenyzőjének elmondása alapján egy igencsak összetett verseny, mert a megközelítőleg két órás versenyen a motorosok a motocross pályán, valamint az erdőben száguldanak, és a kijelölt pálya meg van fűszerezve extrém pályaszakasszal is, ahol rönkök, hatalmas gumik és sziklák vannak akadályként.

„Egy háromötvenes KTM nyergében versenyzem az idei évben, és természetesen nem is lehet más célom, mint a bajnoki cím visszahódítása. Nem lesz egyszerű dolgom, hiszen a királykategóriában rengeteg, nagyon jó külföldi, illetve több magyar bajnok is ott lesz a mezőnyben. Nem baj, így még édesebb lehet majd a siker. A télen igyekeztem minél többet edzeni és a legjobban felkészülni, ami úgy érzem elég jól sikerült. Már most Kiskunfélegyházán szeretnék a dobogóra állni, titkon már most az első helyben reménykedem. Hosszú a szezon, de egy jó rajt megfelelő önbizalmat ad a folytatásra” – fogalmazott Donoven.

A Korda Racing csapattulajdonosa szerint Donovenben minden megvan arra, hogy visszahódítsa a magyar bajnoki címet, hiszen ő is tudja: három a magyar igazság, de a negyedik a ráadás.

„Az ő esetében duplán igaz, hogy régi motoros a csapatunknál, és ami a lényeg, céltudatos, szorgalmas és eredményes versenyző. Biztosra veszem, hogy már ezen a hétvégén ott lesz a legszűkebb elitben, és ehhez a tudása és a megfelelő technikája is megvan. Tökéletesen igaza van abban, hogy hosszú a szezon, és neki pont a hetedik verseny leintését követően kell az összetett élén állnia, ám van egy olyan érzésem, hogy 2022-ben többször is képes lesz versenyt nyerni” – jelentette ki Korda Erik csapattulajdonos.

(Nyitókép: Korda Racing Kommunikáció/Miller Photostudio)

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top