Keresés
Close this search box.

Jól vizsgázott az új kategória

A Pannoniaringen megkezdődött Magyarország Nyílt Nemzetközi Gyorsasági Motoros Utánpótlás Bajnoksága.

 

A Pannoniaringen megkezdődött Magyarország Nyílt Nemzetközi Gyorsasági Motoros Utánpótlás Bajnoksága, ami a hétvégén, Dunaszerdahelyen folytatódik.

Népes mezőny, hatalmas csaták a minél jobb helyezésért, jól vizsgázó új kategória – ezek voltak röviden a május végén, a Pannoniaringen elkezdődött Magyarország Nyílt Nemzetközi Gyorsasági Motoros Utánpótlás Bajnokság nyitányának legtöbbször elhangzó jellemzői. Az egyelőre három nemzet részvételével induló pontvadászat a hétvégén máris folytatódik, a legifjabb motorosok ezúttal Dunaszerdahelyen pattannak nyeregbe. Fekete János, a MAMS Gyorsasági Szakágának vezetője elárulta, a fiatalok hozzáállása, az új kategória és az egész lebonyolítási forma még az Alpok-Adria Bajnokság szervezőinek is elnyerte a tetszését.
A magyar gyorsasági motorozás történetében először készült középtávú utánpótlás-nevelési terv a tavalyi esztendőben, amely alapján 2014-ben már egy népes, három nemzet – szlovák, cseh és magyar – ifjú versenyzői mérkőzhetnek meg egy komoly sorozat keretein belül a különböző kategóriák bajnoki címeiért. Ráadásul idén a Mini Gp 50 mellett Mini Gp 4T junior class néven új géposztály indult, amelyben minimális költségvetés – ingyen blokk és szerviz – mellett teljesen egyenlő esélyekkel versenyezhetnek egymással a 8-14 éves motoros palánták, és ezt a projektet teljes egészében külső szponzor finanszírozza. Az első versenyhétvégén már túl is van az utánpótlás mezőnye, és a Pannoniaringen kifejezetten jól vizsgázott az új koncepció.
„Nagyon színvonalas és izgalmas versenyeket láthattunk, és kifejezett örömünkre szolgált, hogy az új kategória is jól vizsgázott. 45 motoros vett részt a küzdelmekben, és bízunk abban, hogy ez a létszám rövidesen bővülni fog, hiszen a szlovénok és a románok is jelezték, szívesen csatlakoznának a 2014-es bajnoki sorozatunkhoz. Külön öröm számunkra, hogy az első versenyen nem volt technikai gond a motorokkal, és a szoros, ugyanakkor rendkívül sportszerű küzdelmek még az Alpok-Adria Bajnokság szervezőinek az elismerését kivívta” – jelentette ki Fekete János, a MAMS Gyorsasági Szakágának vezetője.
A mezőnynek nem kell sokat várnia a folytatásra, ugyanis a fiatalok ezen a hétvégén (június 7-8.), Dunaszerdahelyen újra összecsaphatnak egymással: szombaton az edzésekre, míg vasárnap a versenyekre kerül majd sor.

A 2014-es Magyarország Nyílt Nemzetközi Gyorsasági Motoros Utánpótlás Bajnokság, Pannoniaring (május 24-25.)
Eredmények:
PW 50
1. verseny: 1. Martin Cernak (szlovák), 2. Jakub Mazsár (szlovák), 3. Farkas Kevin (magyar).
2. verseny: Jakub Mazsár, 2. Martin Cernak, 3. Maxim Repák (szlovák).
A bajnokság állása: 1-2. Jakub Mazsár és Martin Cernak 45-45 pont, 3. Maxim Repák 29.
Mini Gp 4T junior class:
1. verseny: 1. Babonics Márk (magyar), 2. Győr Bálint (magyar), 3. Ketesdy Levente (magyar).
2. verseny: 1. Babonics Márk, 2. Győr Bálint, 3. Csáki Konor (magyar).
A bajnokság állása: 1. Babonics Márk 50 pont, 2. Győr Bálint 40, 3. Ketesdy Levente 29.

Mini Gp 50:
1-2. verseny: 1. Michal Búlik (szlovák), 2. Adam Barnus (szlovák), 3. Zigmund Bajcsi (szlovák).
A bajnokság állása: 1. Michal Búlik 50 pont, 2. Adam Barnus 40, 3. Zigmund Bajcsi (szlovák) 32.

Mini Gp 80
1-2. verseny: 1. Petr Jadrny (cseh), 2. Lukas Hypsky (szlovák), 3. Filip Simonic (szlovák).
A bajnokság állása: 1. Petr Jadrny 50 pont, 2. Lukas Hypsky 40, 3. Filip Simonic 32.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top