Keresés
Close this search box.
krozser menyhert 20240409 wsk z9u 9231

Krózser Menyhért: „Az eddigi legjobb hétvégém”

Két baleset is hátráltatta Krózser Menyhértet a WSK Open Series első fordulóján, Franciacortában. Ennek ellenére pályafutása legjobb KZ2-es teljesítményét nyújtotta, az elődöntőben pedig kisebb csodát láthattunk tőle. 

Igencsak felbolydult a KZ2-es kategória idén. A szakemberek szerint a WSK minden egyes futama olyan, mintha a világbajnokságon lennénk, annyira komoly a mezőny és annyira komoly műszaki hátteret láthatunk hétről hétre.

Az MHH Racing Team versenyzője, Krózser Menyhért csak örül ennek, hiszen állítása szerint erős mezőnyben lehet a legjobban fejlődni. Most sem volt ez másképp. 

A WSK Open Seriesben idén először használt a mezőny LeCont gumit, de Menyának ez sem okozott gondot. Az időmérőn a leggyorsabb körében egyszer kihagyott a motorja, amivel egy-két tizedet és négy–öt pozíciót veszített. 

A 82 fős KZ2-es mezőnyben így a 24. helyre kvalifikálta magát. Az előfutamokon igencsak változékony volt a pálya tapadása, de rendre top 8-as eredményeket hozott. 

A harmadik előfutamban azonban balesetbe keveredett, amiben úgy megsérült a gokartja, hogy nem tudta folytatni a futamot. Ez a WSK-ban komoly hátrányt jelent, de Menya nem adta fel. A 30. helyen jutott az elődöntőbe, ahol egészen a 10.-ig küzdötte fel magát, amikor ütközés miatt kiesett. 

A két ütközés ellenére is mindössze két pozícióval maradt le a döntőről. 

Az eredménnyel nyilván nem vagyok elégedett, de mégis azt gondolom, hogy ez volt a legjobb hétvégém a KZ2-ben – mondta Menya. – Jó volt a tempóm, sokat dolgoztunk a gokart beállításán és folyamatosan léptünk előre. A LeCont gumik nem okoztak gondot, most már gyakorlatilag bármilyen gumin kell versenyezni, azonnal gyors tudok lenni vele. Sőt, a hétvége egyik pozitívuma a gumikezelésem volt. A két ütközés megpecsételte a hétvégémet, a vázam sem volt a legjobb állapotban, de ennek ellenére az elődöntőben is sokat tudtam előzni. Azt mondják, a nehéz hétvégéből lehet a legtöbbet tanulni, ez most tényleg így volt. Nagyon motivált vagyok és alig várom, hogy a következő versenyen is bizonyíthassak.“

(Nyitókép: MHH Racing Team )

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top