ricciardo, daniel

Magyar Nagydíj – Csütörtöktől működik az ideiglenes rendőrőrs a Hungaroringnél

Csütörtöktől hétfő reggelig működik az idei Forma-1-es Magyar Nagydíj alkalmából felállított “rendőrtábor” a Hungaroringnél, a pálya melletti parkolóban – közölte a Pest Megyei Rendőrfőkapitányság szóvivője a helyszínen újságírókkal.

Szabóné Berki Bianka elmondta: a felelős parancsnokok innen irányítják majd a biztosítási feladatokat ellátókat. Elérhetőségeik megtalálhatók a rendőrség honlapján, a Formula 1-es link alatt, ahol minden aktuális tudnivalót közzétesznek a rendezvénnyel kapcsolatban. Itt meg lehet majd találni a környéket érintően péntek reggeltől életbe lépő forgalomkorlátozásokat is.

Kiemelte, a mogyoródi pálya közvetlen közelében a rendezvény mindhárom napján egyirányúsítják délelőttönként a ring felé, a programok végével a kifelé vezető utakat. A rendőrök táblákkal és személyesen is segítik majd a forgalom irányítását.

A helyszínen lovas, kutyás, motoros és segwayt használó rendőrök is lesznek, továbbá helikopterről is figyelik forgalmat. A rendezvényt összesen csaknem 1200 rendőr biztosítja. A Pest megyei rendőröket a Készenléti Rendőrség és a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai segítik, és szorosan együttműködnek a Budapesti Rendőr-főkapitánysággal.

Emlékeztetett, a Pest megyei rendőrfőkapitány csütörtök déltől hétfő reggel 8 óráig fokozott ellenőrzést rendelt el a Gödöllői Rendőrkapitányság illetékességi területére, továbbá az M0-s autóút teljes hosszára, az M2-es, M3-as, M4-es, M5-ös, M6-os autópályák és autóutak Pest megyei szakaszára, valamint az ezen útszakaszokon lévő parkolókra és pihenőkre is. Az ellenőrzés célja a közúti közlekedés, a közrend és közbiztonság rendjének fenntartása, a jogsértő cselekmények elkövetésének megelőzése, felderítése, illetve megszakítása – fejtette ki.

Mint mondta, a rendezvény valamennyi látogatója fokozottan ügyeljen értékeire, az autóval érkezők mindig zárják be a járművüket és ne hagyjanak benne értéket.

A szóvivő felhívta a figyelmet az alternatív közlekedési lehetőségekre is. Elmondta, hogy a mogyoródi rendezvényre a gödöllői (H8-as) HÉV-vel is el lehet jutni. A kerepesi megállótól különbuszok közlekednek majd a Hungaroring 3-as kapujához.

Szabóné Berki Bianka a látogatóknak azt ajánlja, időben induljanak el, mivel idén a jegy mellett a koronavírus elleni védettséget igazoló karszalagot is be kell mutatni, így a beléptetés idén hosszabb időt vehet igénybe.

A rendőrség idén is törekszik arra, hogy a látogatók biztonságban élvezhessék a Forma-1-es Magyar Nagydíjat – hangsúlyozta a szóvivő.

(Forrás: MTI, nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt)

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top