Keresés
Close this search box.

Bajnoki címmel ünnepelt a H-Moto Családi nap

blank

Immáron hagyomány, hogy hazánk mérvadó pálya motorkerékpáros csapata a H-Moto Team családi napot rendez a Hungaroringen.

A már megszokott helyen a paddock elejében találkozhattunk az itthon lévő versenyzőkkel, családtagjaikkal. Kiállításra kerültek a partnerek ajánlatai, és az Izsáki házitészta jóvoltából egy slambucos pörköltes ebédre is vendégek voltunk, szomjunkat pedig Bubbee val vagy csapolt sörrel hűthettük.

Karitatív célja is volt a rendezvénynek, a Magyar Vöröskereszt véradásán a kultikus Knézy Jenőben adhatta bárki az életmentő segítséget.

A kötetlen beszélgetéseket, rég nem látott baráti heccelődéseket a motorok zaja törte meg, hiszen több bajnoki futam is lebonolyításra került. Mindhárom éles futamban volt domináns ifjú motoros, Molnár Gergő az Open 600-ban, Görbe Soma az SSP 300-ban adott utcahossznyit a mezőnynek.

A H-Moto ifjú tehetsége Kovács Bálint pedig a legnépesebb és legerősebb Open 1000 kategóriában versenyzett.

Képgaléria

Íme az ő beszámolója is:

A H-Moto Team csapata ez elmúlt hétvégén is ott volt a versenypályákon, és ha már a Hungaroringen és a Red Bull Ringen pályára gurultak a motorosai, szép sikereket értek el. Kovács Bálint a mogyoródi aszfaltcsíkon szenzációs időt teljesítve – 1:50.7 a versenyen – megnyerte az ezresek futamát, és ezzel a sikerrel egy fordulóval a vége előtt megszerezte pályafutása első felnőtt magyar bajnoki címét. Az ADAC Junior Cup mezőnye ismét – sorozatban harmadszor – a MotoGP sztárjai előtt, a világbajnokság betétfutamaként állt rajthoz, és a H-Moto Team 15 éves motorosa, Kakuszi Ádám ezúttal is helyt állt, hiszen az újabb két pontot jelentő 14. helyen végzett.

 

A csapat életében most jött el az egyik – ha nem a legfontosabb – hétvége, hiszen a Hungaroringen egyrészt folytatódott a Magyar Bajnokság, másrészt a verseny helyszínén tartotta a magyar gárda az immáron hagyománnyá vált H-Moto Napot. Utóbbin vendégül látták leghűségesebb szurkolóikat, valamint véradással segítették a bajba jutottakat. Ám ezúttal a nap végére az egész rendezvény ünneplésbe csúcsosodott ki, ugyanis Kovács Bálint nemcsak a pole pozíciót szerezte meg, hanem az elmúlt évek legjobb magyar köridejét is megfutotta a versenyen – 1:50.7-es ideje egészen fantasztikus teljesítmény –, ráadásul megnyerte a viadalt. Ez pedig azt jelentette, hogy a 16 éves tehetség egy fordulóval a vége előtt megszerezte pályafutása első felnőtt bajnoki címét.

„Egész nap folyamatosan tudtam gyorsulni, a motor beállításaival is jó irányba haladtunk. Az időmérőn is éreztem, nagyon jó eredményt érhetek el, hiszen már ekkor 1:52-es köridővel szereztem meg a pole pozíciót. A futam kifejezetten jól sikerült, hiszen egy kivétellel valamennyi körömben képes voltam 1:51-es időre, sőt, a verseny végén megfutottam életem eddigi legjobbját is. Ezzel a győzelemmel már behozhatatlan előnyre tettem szert, így már elmondhatom magamról, hogy az ezresek között magyar bajnok vagyok. Nagyon köszönöm a csapatomnak a sok segítséget, hiszen nélkülük ez nem sikerülhetett volna” – jelentette ki Kovács Bálint, aki két hét múlva Lausitzringen ismételten az IDM Suzuki Cup sorozatban áll rajthoz, ahol szintén esélye van a bajnoki cím megszerzésére.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top