Keresés
Close this search box.

Kis Viktória: „A célom az, hogy kétszer szóljon a magyar himnusz”

Sajtóközlemény – H-Moto, Losail Ázsia Bajnokság, Katar, 1. forduló, Előzetes, 2014.10.15.

 

A hétvégén megkezdődik a Losail Ázsia Bajnokság 2014/2015-ös szezonja, amelynek első fordulóján a magyar H-Moto Team színeit képviselő Kis Viktória is rajthoz áll. A 2012-ben az év női motorversenyzőjének megválasztott pilóta célja, hogy mindkét futamot megnyerje szombaton, és ezzel elindítsa a bajnoki címért folytatott hadjáratát.

Kis Viktória a hétvégén visszatér korábbi sikerei helyszínére, megkezdődik ugyanis a Losail Ázsia Bajnokság (Losail Asian Road Racing Series) 2014/2015-ös szezonja. A H-Moto Team csapatát erősítő pilóta már tavasszal is szerepelhetett ebben a sorozatban, ráadásul remek eredményekkel hálálta meg a lehetőséget, hiszen több alkalommal is győzni tudott kategóriájában, s végül az összetettet is az előkelő második helyen zárta annak ellenére is, hogy csak az utolsó fordulókon állt rajthoz.

A 2012-ben a MAMS gyorsasági szakága által az év női versenyzőjének választott motoros ezúttal már teljes idényt fog futni a bajnokságban, amelyben célja, hogy a pontversenyben egy helyet előrelépve megnyerje az idei kiírást. Ehhez az első lépést most hétvégén teheti meg a katari pályán, amely tehát nem lesz ismeretlen számára, ahogy a motor sem, hiszen ugyanazzal az R6-os Yamahával fog versenyezni, mint tavasszal. Wicca, aki egy hónapja még a magyar bajnokság slovakiaringi idényzáróján szerepelt kiválóan, már nagyon várja az újabb megmérettetést, s eltökélt szándéka, hogy a májusban rendezett utolsó versenyhétvégéhez hasonlóan ismét felcsendüljön a magyar himnusz az arab államban!

Kis Viktória
„A Magyar Bajnokság, vagyis az IMRC befejeztével, ahol összetettben hetedik lettem a férfiakból álló mezőnyben, a csapat jóvoltából lehetőségem volt két edzésre a Hungaroringen, valamint múlt hétvégén a kecskeméti gokartpályán koptattam a gumit. Ezenkívül természetesen ment a fizikai felkészülés az utóbbi hetekben Borbély Erik segítségével. Mindig jó érzés megérkezni Dohába, ezúttal sem volt másképp. Jó volt újra találkozni a QMMF-es csapattársakkal. A klíma egészen kellemes, a hőmérséklet éjszaka is eléri a 30 fokot, úgyhogy fázni biztosan nem fogunk, pláne bőrruhában. A motor ugyanaz a 2005-ös R6-os Yamaha lesz, amellyel az év elején motoroztam, de a szerelőm ismét más. Csütörtökön lesz egy kétórás tesztünk helyi idő szerint délután négykor (az otthoni időhöz képest plusz egy óra az eltolódás), fázni tehát nem fogunk. Pénteken már kivilágított pályán lesznek a szabadedzések és az időmérő, amellyel éjfél körül fogunk végezni. Szombaton a két verseny 19:45-kor es 23:15-kor rajtol. A célom természetesen az, hogy kétszer szóljon a magyar himnusz, és hogy túlsúlyos bőrönddel térhessek haza a trófeák miatt. Szeretném büszkévé tenni az otthoniakat, és hálául bebizonyítani, hogy nem hiába hívtak vissza versenyezni. Szemem a pályán!”

– Balogh Tamás –

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top