Keresés
Close this search box.

Kis Viktória: Dupla győzelem, zéró pont Katarban

Sajtóközlemény – H-Moto, Losail Ázsia Bajnokság, Katar, 3. forduló, Futamok, 2014.12.20.

 

Kis Viktória kézfájdalmai a szombati versenyekre sem enyhültek a Losail Ázsia Bajnokság harmadik állomásán, ám a H-Moto Team fiatal versenyzője így is mindkét futamát az első helyen zárta. Mivel azonban kategóriájában nem volt meg a szükséges minimum létszám, így pontok nem jártak a dupla győzelemért, vagyis a magyar pilóta továbbra is az összetett második helyén áll.

A hétvégén került sor a Losail Ázsia Bajnokság 2014/2015-ös idényének harmadik fordulójára, amely előtt a H-Moto Team fiatal hölgyversenyzője, Kis Viktória a pontverseny második helyét foglalta el. A pénteki időmérő edzésen – amelyet a szombati versenyekhez hasonlóan ezúttal nappali fénynél rendeztek meg – csuklófájdalmai ellenére sem talált legyőzőre kategóriájában, így a legjobb helyzetből várhatta a szombati versenyek rajtját.

A futamok aztán ismét remekült sikerültek Wicca számára, aki ugyan továbbra is küzdött kiújuló ínhüvelygyulladásával, meg sem állt a győzelmekig. A motoros és csapata öröme azonban mégsem lehetett teljesen felhőtlen, hiszen kiderült, hogy a szervezők úgy döntöttek, a mostani hétvégén nem osztanak bajnoki pontokat, miután a kategóriában nem volt meg a szükséges minimum nevezési létszám. Így Wicca hiába zsebelt be két első helyezést, két fordulóval az évad vége előtt továbbra is az összetett második helyén áll, 26 egységnyi lemaradással szerb ellenfele mögött.

Wicca sportemberi hozzáállását dicséri, hogy a fentiek tudatában sem hagyott alább a motivációja, és a kézfájdalmát is legyőzve mindkét versenyt végigküzdötte. Ez a két futamgyőzelem pedig méltó lezárása egy rendkívül zsúfolt évnek (ne feledjük: a pilóta már év elején is rajthoz állt ebben a sorozatban, a két szezon között pedig a magyar bajnokság Superstock 600-as kategóriájában vitézkedett), ráadásul karácsonyi ajándéknak is tökéletesen megfelel.

Kis Viktória
„Dupla győzelem, zéró pont. Nem is tudom, melyikkel kezdjem. Sajnos úgy alakult, hogy kategóriánkban nem volt meg a minimum létszám, hogy értékelni lehessen a harmadik fordulót, így gyakorlatilag csak kupát kaptam, himnuszt és értékes pontokat ezúttal nem. Semmit nem tudtunk ez ellen tenni, ezek rajtunk kívül álló okok voltak, de a lényeg, hogy mi ott voltunk, és megcsináltuk! A fájdalomcsillapító és az adrenalin jó koktélnak minősült, mert annak ellenére is tudtam használni a kezem, hogy továbbra is nagyon fájt. Nagyon örülök, hogy mindkétszer az első helyen intettek le. Amiért különösképp boldog voltam, hogy az első és a második futamon is tudtam az eddigi legjobbamhoz közeli időt motorozni. A második verseny első felében nagyon jókat csatáztunk a második helyezett amerikai versenyzővel, valamint egy Supersport kategóriában értékelt sráccal. Jó volt, hogy Noémi itt volt velem, nagy lelki támaszt nyújtott, amikor el voltam kenődve a csuklóm miatt. Annak ellenére, hogy nem kaptunk pontot, így is nagyon örülök a mostani szereplésnek, hiszen megtettem minden tőlem telhetőt, aminek két arany lett az eredménye! Köszönöm mindenkinek a szurkolást és a támogatást, képzeletben mindenki tegye be a karácsonyfa alá ezt a két trófeát, mert rengeteget segített a biztatás, amit kaptam! Én ezzel kívánok mindenkinek nagyon boldog és békés karácsonyt! Folytatjuk!”

Kelemenné Szilágyi Noémi, menedzser
„A motorversenyzés nem a kisasszonyok sportja, a gyenge lelkek itt nem élnek meg – akár ez is lehetne a hétvégénk mottója. Dupla győzelem lebegett célként a szemünk előtt, és ezt Wicca meg is valósította úgy, hogy a kézfájdalma gyakorlatilag elviselhetetlen volt, emellett pedig a második futamra már úgy álltunk rajthoz, hogy tudtuk, nem fogják pontokkal értékelni a versenyt. Hogy miért is következett be ez a faramuci helyzet? Az első futam után egyszerűen közölték a szervezők, hogy nem volt meg a minimum nevezési létszám a kategóriában, ezért az összesített ponttáblázatban ez a győzelem nem ér pontot. Mint utólag kiderült, a nevezők közül sokan nem jöttek el a versenyre, ki-ki más okokból. Ez igencsak nagy alulmotiváltságot eredményezhetett volna, ám „taktikai megbeszélésünkön” továbbra is azt kértem Wiccától, hogy önmagával, az eddigi időeredményeivel és a kézfájdalmának leküzdésével vívja meg a maga harcát, és úgy érjen be a célba, hogy megint elmondhassa, hogy a maximumot hozta ki magából és ebből a nem igazán fiatal motorból – mert a gép bizony lassan öregek otthonába vonulhatna. Ugyanakkor nagyon köszönjük a QMMF bizalmát és meghívását, hogy ilyenkor decemberben is lehetőség adódik a versenyzésre. Mert bárhogy is nézzük, Wicca így az egész évet végigmotorozta. Akik motorversenyeznek, pontosan tudják, hogy az igazi teszt, az igazi tréning mindig maga a verseny, így a lehető legtöbb futamon rajthoz kell állni! Köszönöm Wiccának, hogy elolvasta a Jézuskához írt levelem, és dupla győzelemmel térhetünk haza a sivatagból egyenesen a karácsonyfa alá. Mindenkinek, aki szurkolt nekünk és kifejezte támogatását, békés és boldog karácsonyt, valamint egészségben gazdag új évet kívánok! Tisztelettel köszönöm, hogy gondoltak ránk, és bíznak a mi kis női párosunkban!”

Balogh Tamás

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top