Keresés
Close this search box.
2023 09 27 kovacs balint4

Kovács Bálint: „Igazán nem kell lehajtott fejjel járnom, hogy 8. lettem az IDM-ben”

A H-Moto Team pilótája, Kovács Bálint a múlt hétvégén a németországi Hockenheimben fejezte be szereplését az IDM 2023-as idényében. A 22 éves motoros a BMW gyári csapatának, a BCC Alpha Van Zon BMW-nek motorjával ismételten pontszerzőként végzett – az első futamon 11., míg a másodikon a 10. helyen végzett –, míg a bajnoki összetettben a 8. pozíciót szerezte meg az IDM Superbike kategóriájában.

A H-Moto Team versenyzője, Kovács Bálint az elmúlt hétvégén folytatta a versenyzést, igaz, ezúttal nem az Endurance-világbajnokságon pattant motorra – ahol a szlovák Maco Racing Team versenyzőjeként szerepelt –, hanem az IDM hockenheimi zárófutamán, ahol Superbike kategóriában állt rajthoz a BCC Alpha Van Zon BMW gyári versenyzőjeként.

A 22 éves motorosnak a pénteki szabadedzések nehézségei után a szombati kvalifikációra sikerült jól összerakni a beálltásokat és egy jó idővel a 10. rajthelyet szerezte meg. A tempója egyre erősebb volt, csak 1 másodperces hátrányban volt a pole pozíciótól.

Az első futamon a 10. pozícióból vágott neki a versenynek, aminek végén a 11. helyen zárt. A második versenyen úgy nézett ki, hogy meglehet egy szép eredmény, ám végül 10. lett. Ezzel az újabb dupla pontszerzéssel végül sikerült megszereznie a bajnoki összetettben a 8. pozíciót, ami igencsak elismerendő teljesítmény Európa egyik legerősebb bajnokságában, az IDM-ben.

„Úgy mentem ki Hockenheimbe, hogy akár az előző futamokon nyújtott teljesítményemet is felül tudom múlni, de utólag elmondható, hogy ez a hétvége nem az a hétvége volt, ahol ez realitás lehetett volna. Régen ültem a BMW-n, nem teszteltem a futam előtt, így az elért 11. és 10. hely tisztes helytállásnak nevezhető. Az első futamon fékgondjaim is voltak, míg a másodikban kihoztam mindent a motorból, ami benne volt. A teljes szezont nézve elégedett lehetek az összetettbeli nyolcadik helyemmel, és az idei TOP10-es eredményeim igencsak bíztatóak a jövőre nézve. Remélem, hogy 2024-ben is lehetőséget kapok ezután a tanulóév után”– fogalmazott Kovács Bálint.

(Nyitókép: Henk Teerink)

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top