Keresés
Close this search box.
motogp (1)

MotoGP 2023: Sprintfutamokkal és 360 fokos kamerával rajtol az idei szezon

A hétvégén elrajtol a sporttörténelem leghosszabb – és talán legizgalmasabb – gyorsaságimotoros-világbajnoksága. A MotoGP 2023-as idénye 21 versenyhétvégét ölel fel és most először sprintfutamokat is rendeznek. A Network4 csoport platformjai, az ARENA4 és a MATCH4 televíziók, valamit NET4+ streamingszolgáltató közvetíti idén is a MotoGP küzdelmeit – méghozzá minden futamot. 

Március 24-én Portugáliában rajtol el a MotoGP idei szezonja. A szakértők izgalmas idényre számítanak. A tesznapok tanulsága szerint a Ducati várhatja a legnagyobb önbizalommal a startot: a címvédő Francesco Bagnaia egyre másra futotta a pályacsúcsokat a portomaoi pályán. Ugyanakkor a 2022-es nagy rivális, Fabio Quartararo és a Yamaha is ígéretesnek tűnik, Marc Márquez hatszoros világbajnok pedig végre tényleg gyógyultan térhet vissza a versenyzébe, bár a Hondája kevésbé mutatta magát egészségesnek. Az Aprilia potenciálját egyelőre nehéz megbecsülni, de az első versenyhétvége mindig az erőviszonyok feltérképezéséről szól.     

Idén kimondottan hosszú – és remélhetőleg tartalmas – lesz a szezon, hiszen március végétől november végéig 21 versenyhétvégét tartanak. A legnagyobb, mondhatni forradalmi újítás a sprintfutamok bevezetése. Minden hétvégén rendeznek szombatonként egy versenyt, amely a főfutamhoz képest feleakkora távot jelent és feleannyi pontot is osztanak érte. Az eredmény nem befolyásolja a rajtsorrendet, azt továbbra is az időmérő határozza meg (ahogy a sprintét is). 

A klasszikus vasárnapi nagydíjakat a sportcsatornákon és a streamingfelületen, míg a sprintfutamokat exkluzív módon a NET4+-on láthatják a rajongók. A NET4+ streamingfelületen debütál a 360 fokos kamera, így a közvetítések minden eddiginél teljesebb élmény kínálnak a nézőknek. A már megszokott multikamerás online közvetítés mellett feltűnő 360 fokos kamera olyan felvételeket rögzít, amelyeket eddig aligha láthattunk. A speciális kamerát mindig egy-egy motor hátuljára szerelik, a néző pedig maga forgathatja, szabályozhatja a felvételt attól függően, hogy mit szeretne látni.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top